G4Media.ro

China: Orașele medii încep să elimine testele PCR în masă

Sursa foto: AFP

China: Orașele medii încep să elimine testele PCR în masă

Orașe chinezești de dimensiuni medii au încetat să mai impună locuitorilor lor teste PCR regulate de mai multe ori pe săptămână, după ce guvernul a anunțat o relaxare a normelor sanitare anti-Covid, potrivit Le Figaro. Totuși, revenirea la normalitate în China rămâne o perspectivă îndepărtată, deoarece continuă să fie impuse carantine și controale pe scară largă, în special în metropolele Beijing, Shanghai și Guangzhou.

Autoritățile din domeniul sănătății au anunțat vineri reguli pentru a „optimiza” politica zero Covid, în special pentru a atenua impactul asupra vieții cotidiene și economiei.

Ministerul Sănătății a anunțat miercuri că peste 20.000 de noi cazuri pozitive au fost raportate în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr din aprilie.

În China, pentru a identifica rapid persoanele infectate și pentru a le izola, se face un screening obligatoriu al tuturor locuitorilor unui oraș de mai multe ori pe săptămână. În Beijing, de exemplu, rezidenții trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului în termen de 72 de ore pentru a avea acces în locurile publice, în clădirile rezidențiale sau de birouri și în transportul public.

Un screening masiv și generalizat este foarte costisitor pentru finanțele publice, deoarece testele sunt gratuite pentru locuitori. Shanghai a anunțat că a pus capăt screening-ului la nivelul întregului district, a anunțat China News Service, citând oficiali locali. Potrivit oficialilor, testele pe scară largă vor fi efectuate de acum înainte doar atunci când lanțurile de transmitere nu sunt clar identificate sau când focarele sunt mari și prelungite.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...