G4Media.ro

China cere Statelor Unite să nu încerce să evalueze arsenalul nuclear chinezesc…

Sursa foto: Wikipedia / IceUnshattered

China cere Statelor Unite să nu încerce să evalueze arsenalul nuclear chinezesc folosind imagini din satelit

Statele Unite nu ar trebui să încerce să evalueze arsenalul nuclear al Chinei folosind imagini din satelit, a declarat Fu Cong, directorul departamentului de control al armelor din cadrul Ministerului chinez de Externe, într-un briefing organizat marți, relatează agenția RIA Novosti.

Cu această ocazie, oficialul chinez a comentat informațiile apărute în presa americană că Beijingul ar construi cel puțin trei locații pentru rachete balistice intercontinentale.

„În ceea ce privește minele, am citit și informațiile despre asta, dar sunt rapoarte contradictorii, cineva spune că acestea sunt silozuri de rachete, altcineva – că sunt generatoare eoliene. Ceea ce pot spune este că nu e o problemă serioasă să încercăm să calculăm dimensiunea forțelor nucleare ale Chinei pe baza acestor imagini”, a afirmat Cong.

Informații referitoare la construirea de locații pentru rachete balistice pe teritoriul Chinei au apărut în presa americană încă din luna iunie.

The Washington Post a scris despre construcția a 119 situri de lansare în apropierea orașului Yumen din provincia Gansu, The New York Times despre 110 mine din regiunea autonomă Xinjiang Uygur și The Washington Times despre un al treilea loc în vestul Chinei, unde s-ar fi aflat mai mult de 100 de noi rachete Dongfeng-41.

Totodată, publicațiile au făcut referire la concluziile experților care au analizat imaginile din satelit, precum și la oficialii americani care au spus că aceste trei locuri ar putea adăposti 350 până la 400 de rachete nucleare cu rază lungă de acțiune.

La rândul său, ziarul chinez People’s Daily a scris că analiștii americani s-au înșelat, susținând că au confundat fundațiile generatoarelor eoliene cu silozurile pentru rachete balistice. După cum au explicat experții militari, rachetele Dongfeng-41 sunt lansate folosind o instalație mobilă, și nu dintr-o mină.

Sursa foto: Wikipedia / IceUnshattered

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Comunistii chinezi au devenit de o OBRAZNICIE de neimaginat ! Tov Xi Ping-Pong se crede cel putin AL DOILEA MAO ! SIK KTIR comunisti banditi !

  • Gunoaie chinezești

  • Jumătate din lucrurile din casa ta sunt făcute în China

  • COMUNIŞI BANDIȚI DAR FARĂ EI UMBLAI DESCULȚ ŞI ERAI PE MANUALĂ😂😂😂😂😂 TU NU VEZI CĂ PE PIAȚĂ 80% MADE IN CHINA.
   -BRAVO LOR DACÃ NOI NU SÎNTEM ÎN STARE SĂ PRODUCEM.
   -DACÀ TOT EŞTI REVOLTAT AR TREBUI PE GUVERNAÑȚII NOŞTRI CĂ AU DISTRUS TOT CU PRIVATIZĂRILE LOR NU PE CHINEZI.
   -SCUZĂMĂ DAR NU PREA TE DUCE CAPU

  • NU NEA PACALIT CHINA, NOI NEAM PACALIT AM VRUT EU ŞI SUA
   -AM VRUT PRIVATIZĂRI
   -AM VRUT DEMOCRAȚIE MASCATĂ
   -AM VRUT GUVERNAÑȚI
   -AM VRUT SĂ FIM EUROPENI
   DA SÎNTEMI EUROPENI DAR LA CONSUM SĂ RIDICĂM ALTE TĂRI DIN EU ŞI NOI PASI DE PITIC

  • Bogdan X, produsele sunt făcute în China pentru ca mana de lucru e ieftina și nu au legi de protejare a angajatului, de polare, etc. Europenii, Americanii își pot face produsele la „ei acasă”, dar trebuie sa plătească angajați mai bine, sa le ofere condiții normale de lucru. Și încet încet se muta producția din China în India, poate și în Europa.