G4Media.ro

China anunţă 31 de noi decese cauzate de coronavirus/ Bilanțul a depăşit…

Sursa: cnbc.com

China anunţă 31 de noi decese cauzate de coronavirus/ Bilanțul a depăşit pragul de 3.000 de morţi

Bilanţul în urma coronavirusului în China continentală a depăşit 3.000 de morţi, cu 31 de noi decese, au anunţat joi dimineaţă autorităţile chineze, citate de AFP, citată de Agerpres.

Cel puţin 3.012 de persoane au murit în China (cu excepţia Hong Kong şi Macao) de la izbucnirea epidemiei, în decembrie, în Wuhan, capitala provinciei centrale Hubei. Majoritatea deceselor (2.305) au fost înregistrate în această metropolă.

Carantina impusă în oraşul Wuhan şi în provincia din care face parte, la sfârşitul lunii ianuarie, precum şi limitarea călătoriilor în ţară, pare să dea roade, existând o tendinţă descendentă a numărului de decese noi consemnate în ultimele săptămâni.

De asemenea, au fost înregistrate 139 de noi cazuri de contaminare, puţin mai multe în comparaţie cu ziua precedentă (119), iar bilanţul cazurilor confirmate a ajuns la 80.409, a adăugat joi dimineaţă Comisia Naţională de Sănătate (minister). Doar cinci noi cazuri au fost raportate în afara Hubei.

China este îngrijorată în prezent de pătrunderea virusului din străinătate, epidemia Covid-19 fiind acum prezentă în alte 80 de ţări şi teritorii, notează AFP.

În afara Chinei continentale, coronavirusul a infectat 14.539 de persoane, dintre care 264 au decedat, potrivit unei evaluări efectuate de AFP din surse oficiale, miercuri, la ora 17:00 GMT.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Chinezii mănâncă în continuare tot ce mișcă : porci, maimuțe, pisici, șobolani, câini, crocodili, pangolini, șerpi…adică tot ce mișcă!
    Ce nație frumoasă și sănătoasă!