G4Media.ro

China: Alibaba lucrează la propriul său chatbot

China: Alibaba lucrează la propriul său chatbot

Gigantul chinez al comerțului electronic Alibaba a anunțat joi că lucrează la propriul său software de conversație bazat pe inteligență artificială (AI), în încercarea de a rivaliza cu popularul ChatGPT, potrivit Le Figaro.

Multe companii tehnologice globale, precum Microsoft, Google și Baidu, s-au întrecut în a-și dezvolta propriul chatbot, un program care poate reproduce dialogul uman cu ajutorul inteligenței artificiale. Cel al Alibaba este în prezent testat de angajați, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a grupului, fără a preciza o dată de lansare sau platforma pe care va fi disponibil.

Anunțul vine la câteva zile după ce gigantul chinez al internetului Baidu a declarat că faza de testare a chatbot-ului său, de asemenea bazat pe inteligență artificială și denumit „Ernie”, va fi finalizată în martie. La rândul său, Microsoft a semnat un contract de mai multe miliarde de dolari cu OpenAI, editorul start-up-ului ChatGPT, pentru a integra noi tehnologii de inteligență artificială conversațională în motorul său de căutare Bing. De asemenea, Google a anunțat miercuri o serie de funcții bazate pe inteligența artificială.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Da,dar P.C.C. o sa-i puna „botnită”!😆😁🤣