G4Media.ro

China acuză SUA că ar împiedica adoptarea unei declaraţii în Consiliul de…

China acuză SUA că ar împiedica adoptarea unei declaraţii în Consiliul de Securitate al ONU privind încetarea ostilităților în Fâșia Gaza

Ministrul chinez de Externe Wang Yi şi-a exprimat duminică regretul în legătură cu ”obstrucţionarea” de către Statele Unite în ceea ce priveşte adoptarea unei declaraţii în Consiliul de Securitate al ONU prin care se solicită încetarea ostilităţilor dintre israelieni şi palestinieni, în cadrul unei sesiuni de urgenţă a acestei instanţe, relatează Agerpres, citând AFP.

„Consiliul de securitate trebuie să ia măsuri”, a subliniat şeful diplomaţiei chineze ,Wang Yi.

Oficialul chinez a amintit că ţara sa susţine (împreună cu Norvegia şi Tunisia) un proiect de lege de o săptămână. ”Din cauza obstrucţiei unei ţări, Consiliul de Securitate nu a ajuns la un consens”, a menţionat el, cerând Washingtonului „să-şi asume responsabilităţile” la ONU.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ministrul de externe a SUA Blinken e iudeu. Cam un sfert din Guvernul SUA e format din iudei de asemenea. Pana si sotul lui Kamala Harris e iudeu. Deci Joe Biden si Guvernul SUA ar trebuii sa fie idioti ca sa participe la Declaratii la ONU care sa obstructioneze Israelul.

 2. „China acuză SUA” de tot. Orice s-ar intampla, e vina porcilor imperialisti… in timp ce China se pregateste sa anexeze Taiwan-ul.

 3. si china si rusia acuzate de sua ca au blocat rezolutia impotriva myanmar

  daca in cazul palestinei si israel e vb de doua state care isi impart rachete, in cealalt e vb de o armata care omoara cetatzeni lor care protesteaza

  si china nu mai poate de viata oamenilor …

  • si sa nu mai zicem de fratii musulmani ai palestinienilor, uigurii , unde china ar eo deosebita ‘dragoste si prietenie tovaraseasca’

  • Fratilor, Israelul are cele ma rasiste legislatii. Practic daca esti nascut si crescut in Israel dar nu esti evreu drepturile tale sunt aproape de zero. Bine, si cand aud China vorbind de asemenea lucruri ma apuca greata dar hai sa nu folosim wathaboutisme.

  • Catre @Andrei. Uigurii nu sunt ,,frati musulmani” cu palestinienii.
   Este ca si cand ai spune ca rusul (culmea ca e si ortodox) Putin este ,,frate crestin” cu romanii.

 4. China cu Tunisia???Cred ca s-a referit la Tibet, Hong kong…