G4Media.ro

CFR Călători repune în circulaţie, din 1 iunie, trenurile suspendate, cu excepţia…

CFR Călători repune în circulaţie, din 1 iunie, trenurile suspendate, cu excepţia celor de navetă pentru elevi

CFR Călători anunţă că repune în circulaţie, din 1 iunie, trenurile suspendate, cu excepţia celor de navetă pentru elevi. Din 3 iunie, familiile sau persoanele care locuiesc împreună vor putea ocupa locuri alăturate, dar masca de protecţie este obligatorie pe toata durata călătoriei cu trenul.

„CFR Călători continuă procesul de repunere în circulaţie a trenurilor a căror circulaţie a fost temporar suspendată începând cu lunile martie şi aprilie 2020 în corelaţie cu măsurile de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorităţi”, se arată într-un comunicat de presă preluat de News.ro.

Primele trenuri au fost repuse în circulaţie, gradual, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi continuă din 1 iunie, excepţie făcând trenurile care nu au funcţie în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).

„Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noştri cumpărarea biletelor din timp. Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipaţie a biletelor înainte de plecare creşte de la 10 la 20 de zile. Recomandăm cumpărarea online a biletelor de tren pentru aevita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. La ghişeu, este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru”, arată CFR Călători.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.

Din 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii vor cumpăra locuri distanţate.

Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei.

CFR Călători precizează că este pregătită tehnic să repună în circulaţie trenurile şi în trafic internaţional, dar operaţionalizarea acestei decizii este condiţionată de obţinerea acordului administraţiilor feroviare europene partenere.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Uraaaa ! Plecam la mare cu cortul. Nu e buna faza cu shezlongurile dar gasim plaja neamenajata.

    PS. Sper bautura sa fie ieftina anul asta :))

  2. „CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf”

    Pai nu aleg trenul de la ora de varf sau de nevarf, ci trenul care circula in directia in care merg eu.
    Vreti sa nu mai fie aglomeratie? Suplimentati trenurile! Daca e un tren la trei ore, sau ceva pe acolo, normal ca toata lumea o sa se inghesuie la cel mai convenabil ca timp. Nimeni n-o sa stea ca aurolacul in gara sa astepte urmatorul tren.

    Eu recomand CFR calatori sa-si schimbe fraierul care da comunicate de presa. Ala e bun la spalat de WC-uri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.