G4Media.ro

CFR Călători reduce săptămâna de lucru la 4 zile și micșorează salariile…

CFR Călători reduce săptămâna de lucru la 4 zile și micșorează salariile angajaților timp de o lună

În contextul reducerii activității, șefii CFR Călători au luat decizia reducerii programului de lucru al angajaților de la 5 la 4 zile pe săptămână. Acest lucru va însemna și reducerea salariului pentru circa 12.500 de angajați ai CFR Călători, potrivit unui document oficial obținut de G4Media.ro.

Măsura luată de Consiliul de Administrație al CFR Călători se va aplica de pe 23 martie timp de 31 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

”Având în vederre evoluția situației epidemiologice pe teriotoriul României, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în urma căreia SNTCF „CFR Călători” S.A a înregistrat o diminuare considerabilă a activității, datorată reducerii numărului de trenuri, a cererii de transport și a încasărilor societății, care se reflectă în mod direct în venituri, Consiliul de Administrație al SNTFC „CFR Călători” SA prin decia nr. 8 din 19.03.2020 a aprobat aplicarea măsurii reducerii temporare a activității societății pentru motive economice prin reducerea programului de lucru al salariaților de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, pentru o perioadă de 31 de zile lucrătoare, cu posibilitatea prelungirii”, se arată în documentul obținut de G4Media.ro.

CFR Călători a luat în ultimele zile decizia de a suspenda temporar mai multe trenuri internaționale, dar și interne. Joi, 19 martie, operatorul feroviar a anunțat suspendarea pentru perioada 20 martie – 16 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelugire, a unor trenuri în trafic intern în vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19. Lista întreagă a trenurilor suspendate poate fi văzută aici.

Potrivit Club Feroviar, o măsură similară de reducere a programului se lucru se va aplica și la CFR SA, compania care întreține calea ferată, și este în discuții pentru a fi aplicată și la CFR Marfă.

”Se reduce programul de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână, de luni până joi. Este vizat numai personalul administrativ din centralul companiei și de la regionale”, a declarat directorul general al CNCF CFR SA, Ioan Pintea, citat de Club Feroviar. Reducerea săptămânii de lucru va atrage după sine, în mod evident, și diminuarea corespunzătoare a salariilor, cu 20%.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. E vremea de vreo 20 de ani sa fie privatizat CFR-ul. Afara cu comunistii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.