G4Media.ro

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi / Întârzieri ale trenurilor…

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi / Întârzieri ale trenurilor sunt şi pe raza Regionalei Timişoara

Compania CFR SA anunţă, sâmbătă, că o avarie s-a produs la firul de contact al căii ferate staţiile Coşna şi Floreni, în zona Regionalei Iaşi, după ce pantograful locomotivei unui tren de marfă s-a rupt, producând la rândul său ruperea firului de contact al căii ferate, transmite News.ro

În aceste condiţii, două trenuri de călători care urmează să tranziteze zona respectivă – IR 1833 (Iaşi – Cluj) si IR 1832 (Cluj-Galaţi) – vor circula cu tracţiune Diesel.

Conform datelor furnizate de compania naţională CFR SA, circulaţia trenurilor între staţiile Coşna – Floreni, segment feroviar aflat pe raza Regionalei CF Iaşi, se va realiza cu tracţiune Diesel, din cauza ruperii pantografului unui tren de marfă.

„Mecanicul unui tren de marfă, aflat în circulaţie pe distanţa Coşna – Floreni (linie simplă), a solicitat locomotivă de ajutor din cauza ruperii pantografului locomotivei, în linie curentă. Urmare acestui incident, firul de contact pe segmentul respectiv a fost rupt şi el pe o lungime de cca 500 metri. Echipele de intervenţie, aflate la faţa locului, au retras trenul de marfă în staţia Floreni, cu o locomotivă Diesel, fiind asigurat astfel gabaritul pentru circulaţia celorlalte trenuri cu tracţiune Diesel.

Din cauza avariilor majore înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, două trenuri de călători, care urmează să tranziteze zona respectivă, vor circula cu tracţiune Diesel, astfel încât să fie asigurată continuitatea în graficul de circulaţie. Echipele de intervenţie ale SRCF Iaşi vor acţiona, după trecerea celor două trenuri de călători – IR 1833 (Iaşi – Cluj) si IR 1832 (Cluj – Galaţi) – cu două drezine pantograf, pentru înlocuirea firului de contact rupt pe distanţa de 500 metri”, informează CFR SA, într-un comunicat.

Conform aceleiaşi surse, sâmbătă dimineaţă s-au mai înregistrat deranjamente tehnice la materialul rulant şi pe raza Regionalei CF Timişoara, unde locomotiva unui tren privat de marfă s-a defectat între staţiile Zam – Câmpuri Suduc şi unde trenul de călători R 9165 a anunţat că are defecţiuni la locomotivă, în staţia Caransebeş.

„Din cauza defecţiunii trenului de marfă, între staţiile Zam – Câmpuri Surduc, trenul de călători IR 1991 a staţionat temporar în gara Ilia, până la retragerea din linie curentă a garniturii de marfă, fiind reînscris în circulaţie cu o întârziere de 125 de minute. Trenul R 9165, care circulă in relaţia Caransebeş – Reşiţa, îşi va relua circulaţia în scurt timp cu o locomotivă de ajutor”, precizează oficialii companiei naţionale de căi ferate, transmiţând scuze călătorilor pentru disconfortul creat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Oare ce-o mai fi făcând Necolaiciuc? Bine? Sănătos?

 2. Probabil a iesit la pensie singurul mester care tinea in functiune parcul muribund de locomotive. Ca au cam inceput sa cada ca mustele.

 3. CFR nu e prioritatea guvernarii actuale, prostii circula cu trenul, desteptii cu masinile de lux sau cu avionul!
  Drula, de cand nu ai mai mers cu trenul?
  Si tu Zombilica si tu Barna?!
  Sictir, jigodiilor!
  Daca azi era PSD la osul de ros, sa-i fi vazut si auzit p-astia cum ieseau toti si criticau PSDul care nu se preocupa de CFR!
  Hai iesiti cu „vom face si vom drege”, cand Domeniul feroviar( AM SCIS cand am comentat depsre PNRR si la fel au scris sindicalsitii din domeniu!) ca la capitolul TRANSPORTURI, desi e-n dezastru, domeniul feroviar e nebagat in seama si a primit cei mai putini bani… Drula nici nu a pronuntat cuvintele CALEA FERATA, el se preocupa doar de autostrazi…
  Zombilica nici atat, el nu stie decat cuvantul investiti, notiunea de PRIORITATI nu o are!!!

  • @lili,
   Ce se mai aude, le dă și ceferiștilor pensii speciale? Ca la „energeticieni”?

 4. Sabotaj, să vii de la 8500 la 3500 euro doar că ești vărul lui prulă înseamnă că ai venit cu un scop, acela de a distruge în totalitate compania de stat și a facilita interesele obscure, bizante pe cine reprezinți?

 5. Drulaul președinte!

 6. Da, bai, voi primi eu pensie speciala. Problem?:))))

 7. Atât timp cât nu investești în domeniul feroviar cum naiba vrei să meargă lucrurile bine? E ca și când ai o Dacie din 70′ iar din 2000 mergi fara revizii, fara sa mai bagi bani in piese, fara TVA …doar benzina și atât. Iar șoferul are 90 de ani.