G4Media.ro

Cetățenii maghiari care s-au născut în afara Ungariei nu mai pot calatori…

Cetățenii maghiari care s-au născut în afara Ungariei nu mai pot calatori fără viză în SUA

O decizie a autorităților din SUA arată că cetățenii Ungariei născuți în afara actualelor granițe ale țării nu mai pot intra în SUA fără viză, anunță publicața Kronika. Decizia va afecta deci cetățenii altor state care au dobândit și cetățenie maghiară.

Publicația scrie că decizia ar fi fost luată de guvernul SUA în februarie 2021, fără a fi însă comunicată public.

Reamintim că Ungaria a acordat cetățeni nu doar etnicilor maghiari din statele învecinate (România, Slovacia, Ucraina sau Serbia), ci și străinilor care au investit în țară minimum 500.000 de euro. Practic, cu această sumă și-au putut cumpăra cetățenia maghiară cetățeni care nu aveau legătură cu țara.

În 2018, presa maghiară scria că SUA s-au săturat de fraudele masive cu pașapoartele ungurești și amenință guvernul cu excluderea din Visa Waiver.

La acel moment, potrivit investigațiilor autorităților SUA, aproximativ 700 de străini au obținut în mod fraudulos pașaport unguresc, aceștia având calea deschisă pentru a călători în SUA. Potrivit organelor de securitate internă (Department of Homeland Security – DHS) din cele 700 de persoane care au obținut în mod fraudulos un pașaport unguresc, cel puțin 65 au intrat în SUA. Potrivit evidenței din octombrie anul trecut, cel puțin 30 încă se aflau pe teritoriul american, în timp ce autorităție încearcă să-i localizeze în vederea expulzării.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Ei hai… se duc la interviu la ambasada si îi baga apoi pe toti la interviu. K la noi

  • De unde știi ?
   Ai fost la interviu ?
   Sau vorbești doar ca să te afli în treabă ?

  • Ca la ei si la multi altii. Diferenta o face faptul ca la noi este vorba de cetateni nu neaparat potentati pe cand la ei este vorba de hoti sau oligarhi cu gulere albe, gen rusi, chinezi, sarbi….si maine, poimaine si turci

 2. Macar Ungaria s-a ocupat de ai sai cetateni. Mega_presidente_gallactico KWI, nici macar nu ne-a bagat in Schengen 🙂

  • Nu suntem în schengen datorita unora ca tine, caruia ii put europenii si americanii, dar ii plac obiele le rusești.

 3. Deci cei 30 de cetățeni maghiari care au rămas in State sunt o problema, iar milioanele de cuțitari din America de Sud care au intrat ilegal în ultimii ani – NU!
  Felicitări Biden, ai găsit marea problema a Americii!
  Despre îndepărtarea statuii președintelui american Theodore Roosevelt (de peste câteva zile) când aveți de gând sa scrieți?

 4. Noi am acceptat baze militare americane si in schimb nu am cerut nici macar dreptul de a intra in sua fara viza.

  • Nu am acceptat, i-am rugat sa vina sa faca baze. Uite ca pariul lui Basescu a fost castigator, astazi stam relativ linistiti cu americanii in spate. Daca nu erau ei, probabil eram cu armata in stare de mobilizare, vazand ce se intampla in Ucraina. De fapt, ce urmeaza sa se intample. Uita-te pe harta, poate ti se pare ca Ucraina e ceva tara din Orient. Nu e, e chiar aici, vecina cu noi. Uita-te sa vezi pana unde au venit rusii azi.

  • Nu numai ca le-am acceptat ci ne bucuram sa le avem aici si ca sintem in Nato ceea ce ne fereste de pericolul rusesc pe noi astia care am trait vremurile acelea si nu mai vrem sa se intoarca vreodata. O alta perspectiva, nu-i asa?

 5. Doamne cât pot să râd. Mă ce vreți mai mult?

 6. uitati de actuala conducere a ungariei

 7. 4 stiri despre Ungaria intr-o zi?
  Aaaaa, sigur CA sunteti independenti draga G4

 8. Fiti corecti si traduceti tot articolul din limba maghiară, dragă G4media!

  Ați pus 1 sfert din articolul unguresc și 3 sferturi din fabulațiile dumneavoastră(Ceea ce nu le puteți lua 100% ca și cauze pentru această proclamație, pentru că nu le-a dat nimeni ca exemple pentru revocare)

 9. Sau prins americanii că băgau rușii spioni prin unguri la ei