G4Media.ro

Cetăţenii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat…

Sursa foto: site DRPCIV

Cetăţenii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita online un duplicat online / Crearea contului de utilizator implică prezentarea, o singură dată, pentru identificare, la un ghişeu

Cetăţenii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita, începând din luna iunie, un duplicat direct prin intermediul serviciului online. Crearea contului de utilizator necesară formulării unei astfel de solicitări implică implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare, la oricare ghişeu de permise sau înmatriculări, transmite News.ro.

”Începând cu luna iunie, cetăţenii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro, eliminând necesitatea prezenţei fizice la ghişeu”, conform MAI.

Paşi de urmat pentru cetăţeni:

Pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, parte a eforturilor continue de digitalizare şi modernizare a serviciilor publice, cetăţenii vor trebui să urmeze următorii paşi:

1. Să deţină cont de utilizator pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro

2. Să transmită prin intermediul aplicaţiei informatice următoarele documente:

– Cererea solicitantului completată şi semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere şi completând în mod corespunzător motivul solicitării;

– Actul de identitate, în termenul de valabilitate, în copie;

3. Să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăţi disponibil pe site.

Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghişeu de permise sau înmatriculări.

MAI anunţă că va face demersuri şi în ceea ce priveşte digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Online stil românesc, trebuie să te prezinți fizic la ghișeu „o singură dată” !
    Ce probabilitate e e să îți pierzi permisul de conducere de 2 ori ?