G4Media.ro

Cetățeni decedați, ținuți de un preot în magazia de lemne și nu…

Cetățeni decedați, ținuți de un preot în magazia de lemne și nu în capelă pentru că erau săraci

În comuna vrânceană Urechești, doi bărbați decedați au fost ținuți de preotul comunei în magazia de lemne și nu în capela mortuară a bisericii pentru că „erau săraci”, după cum spun rudele și cunoscuții acestora, transmite Realitatea de Vrancea.

Abia după ce sora unuia dintre decedați a sesizat situația, preotul a permis mutarea acestora în capela mortuară.

Năstase Icovoiu, de 32 de ani, era beneficiar al Legii 416 de ajutor social și a murit duminica trecută, din cauza unui hematom pe creier. El a fost transportat la biserica din comună, însă preotul i-a dus trupul neînsuflețit în magazia de lemne, nu în capela mortuară.

„Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul și a fost dus la biserică. Când m-am dus să-l văd, am rămas șocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată, de 51 de ani. I-am spus preotului că știu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face așa ceva”, ne-a spus Mihaela Icovoiu, sora decedatului.

Citește tot articolul pe Realitatea de Vrancea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. E BOR, ori vii cu bani, ori n-ai decât.

  Ticăloşia preoţilor n-are limite.

 2. Este necrestineasca fapta preotului si inadmisibila. Sper ca acest preot nu are ce cauta in randul slujbasilor Bisericii ortodoxe.

 3. Ala-i drac, nu preot!

  • Așa sunt toți, foarte puține excepții și când plătești îți taie chitanță pe mai puțin de jumătate.

 4. In Ialomita, acum cativa ani, un jeg zis preot, mare ciripitor pe vremea lui Ceausescu, ne/a cerut 20 mil.vechi sa ne ingroape o ruda. Cica ,,daca nu va convine, puteti sa il urcati in pod!” Acum e pensionar infectul si preot e fiu-su.

 5. Popa trebuie dat afara, nu așa se comportă un bugetar care trebuie să servească publicul.

 6. Ce treaba are cultul bizantin ortodox cu Hristos,in afara de a folosi numele sau ptr multa bogatie si putere?! Era oare Hristos iubitor de lux si opulenta?! De idolatrie desantzata,de discriminare ?! Versiunea fundamentalist ortodoxa a crestinismului aduce mai mult cu islamismul decat cu crestinismul umanist.

 7. Iar pe preot il cheama Gicu Petrea. Dar nu are „chemare”. Are numai buzunare!!!

  • gicu asta i un nenorocit si ca asta-s cam 99%

 8. in curind or sa se canibalizeze intre ei ,ca s-au construit atitea biserici,iar enoriasii s-au cam carat

  • Pai cred ca tocmai astea sunt semnele canibalizarii – iau șapte piei de pe cei care au ramas pe lângă multele lăcașuri de cult.

 9. BOR-poratia. Cu maibahuri si afaceri neimpozitate. Bani gramada luati de la cetateni pentru popime.

 10. „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Mt. 22, 39), il rog sa adauge la ele si noua porunca a Mantuitorului: „Porunca noua dau voua, sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu” (Ioan 13, 34; 15, 12).
  Acest asa zis ,, slujitor” este robul banilor si a-l chiverniselilor lumesti, trebuie demis si trimis la locul binemeritat pntru asemenea lichele, stie el unde? Pana nu se caieste de faptele sale sa nu fie ingaduit sa se apropie de Biserica. Despre slujire in viitor, niciodata!

 11. Sfântul Sinod: Hotărârea numărul 13.842, din 22 decembrie 2014, spune negru pe alb ca preotul care cere bani pentru înmormântare risca să-şi piardă parohia.