G4Media.ro

Cetățean slovac, sancționat de SUA pentru că a încercat să intermedieze vânzarea…

Sursa foto: Facebook The U.S. Department of the Treasury

Cetățean slovac, sancționat de SUA pentru că a încercat să intermedieze vânzarea de arme nord-coreene către Rusia

SUA au impus sancțiuni unui cetățean slovac pentru că a încercat să aranjeze vânzarea a peste două duzini de tipuri de arme și muniții nord-coreene către Rusia, a anunțat Departamentul Trezoreriei, citat de The Guardian.

Ashot Mkrtychev a fost sancționat „pentru că a încercat, direct sau indirect, să importe, să exporte sau să reexporte către, în sau dinspre RPDC arme sau materiale conexe” către Rusia, pentru a ajuta Moscova să înlocuiască echipamentele militare pierdute în războiul cu Ucraina, a precizat Departamentul.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a afirmat într-o declarație:

„Rusia a pierdut peste 9.000 de echipamente militare grele de la începutul războiului, iar datorită, în parte, sancțiunilor multilaterale și controalelor la export, (președintele rus Vladimir) Putin a devenit din ce în ce mai disperat să le înlocuiască”.

Departamentul Trezoreriei a precizat că, între sfârșitul anului 2022 și începutul anului 2023, Mkrtychev a colaborat cu oficiali nord-coreeni pentru a obține peste două duzini de tipuri de arme și muniții pentru Rusia, în schimbul unor materiale care variază de la avioane comerciale, materii prime și produse de bază care urmau să fie trimise către RPDC.

„Scheme precum afacerea cu arme urmărită de acest individ arată că Putin se îndreaptă către furnizori de ultimă instanță precum Iranul și RPDC”, a mai spus Yellen.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...