G4Media.ro

Certificatul de vaccinare va fi obligatoriu în Italia în mijloacele de transport,…

Certificatul de vaccinare va fi obligatoriu în Italia în mijloacele de transport, hoteluri, terase, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport / Aproape 100.000 de infectări noi confirmate miercuri

Guvernul italian, confruntat cu o creştere a contaminărilor din cauza variantei Omicron, a decis miercuri seara să solicite certificatul de vaccinare în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport, informează AFP, preluată de Agerpres.

Aceste măsuri vor intra în vigoare pe 10 ianuarie, conform decretului-lege care „introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19”, adoptat în cadrul şedinţei de guvern prezidate de premierul Mario Draghi.

Până în prezent, pentru a lua trenul şi avionul era suficient să deţii un certificat sanitar „de bază”, care se putea obţine în urma vaccinării dar şi a unui test negativ.

Certificatul de vaccinare, denumit în Italia „green pass rinforzato” se obţine numai după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecare.

În Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu în prezent pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine.

Totodată, guvernul italian a decis miercuri să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cei nevaccinaţi vor trebui să respecte în continuare o carantină de zece zile.

Această relaxare a regulilor privind carantina are ca scop prevenirea paralizării anumitor sectoare precum transportul, unde numărul mare de angajaţi aflaţi în carantină a determinat anularea multor trenuri.

Incintele sportive vor trebui să respecte umătoarele reguli privind ocuparea capacităţii: 35% în cazul celor acoperite şi 50% pentru cele în aer liber.

Miercuri în Italia s-au înregistrat 98.020 de noi cazuri de contaminare.

Sursa foto: Guvernul Italiei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Bai ma lasi? Atatea drepturi incalcate, fara libertate…
  Sa mearga sosoaca sa rezolve.

 2. Gata, a venit Fanel, expertu. De asta se imbolnavesc, ca poarta masca, ca se vaccineaza si ca restrictioneaza circulatia nevaccinatilor. In continuare va arata cum spalatul dauneaza grav samatatii.

 3. @Vasilu Fanel
  Explica-mi, te rog, de ce vaccinarea favorizeaza infectarea, prin ce mecanism ?

 4. @Vasiliu Fanel.
  Am inteles Fanele. Castigi si tu un ban, repetand ca papagalu’ cateva fraze.
  Daca vi se pun intrebari, raspuns – nema.
  Baga mare, in curand ramai pe drumuri, lumea se va prinde ca sunteti ” gogosi umflate”.

 5. Și ce dacă în Italea se unblă numa cu ceferticat? Mi se rupe pencă eu îs unblată pân lume ca găina în jurul cotețului.

 6. Draggy a devenit…Sincer…🤣🤣

 7. @sincere,
  Explica tu de ce au bolnavi cu sutele de mii cei cu multe injectii la activ.

 8. Îți răspund eu, Certificatul de liberă plimbare favorizează răspândirea pentru că deținătorii se pot dep.lasa oriunde netestați, chiar dacă le c.urg mucii pe față și tușesc de le sar plămânii.

 9. Îți răspu.nd eu, Certificatul de liberă pli.mbare favorizează răs.pân.direa pentru că deți.nătorii se pot dep.lasa oriunde nete.stați, chiar dacă le c.urg mu.cii pe față și t.uș.esc de le sar plă.mânii.

  • Ieri în metrou era o babă obeză care tușea, cu masca sub nas. Am întrebat-o politicos de ce nu își pune masca pe nas dacă tușește. A început să urle că ea e vaccinată cu 3 doze, să o las în pace.

 10. Pandemia s-a fasait,nu si discriminarile. Ai renuntat usor la drepturi,oaie,n-o sa le mai vezi inapoi. Si nici sanatatea pe termen lung,baga booster acu’ si du-te de te culca la loc!

 11. Clar, dupa ce se termina pandemia, nu o sa mai ai dreptul sa fii nevaccinat, sa mergi fara masca pe strada, sa intri in mall fara certificat, sa nu te speli, sa mananci c(a)cat pe internet.

 12. Lasa ca o sa vedeti voi cum scad cazurile de la zertifikat. Practic o sa invinga pandemia

 13. Cu certificat sau fara,tot nu ma vaccinez! Corpul meu,alegerea mea!

 14. @Drula-S.
  Ti-am raspuns. Nu intelg de ce G4 nu publica.

 15. Italienii au cu 1000 decese Co.vid mai mult fata de anul trecut ,de trei ori mai multe decese de infarct si cel mai mare numar de infectati pe zi de cand a inceput plandemia.Astea ar fi beneficiile vacinarii.

 16. @Sincer: citește despre
  Antibody-dependent enhancement (ADE)

  Este motivul pentru care trebuie evitate campaniile de vaccinare în masă în timpul unei pandemii. Având în vedere profilul de risc, era suficientă protejarea celor vulnerabili. Altfel supunem virusul unei presiuni evoluționiste nedorite. La fel cum excesul de antibiotice a dus la formarea unor bacterii superrezistente.

  Nu este o certitudine că se întâmplă în cazul de față, deși sunt semne care ar putea fi interpretate astfel.

  @Vasiliu Fanel: mai coboară de pe soclul pe care te-ai cocoțat. Poate unii chiar doresc să știe. Sincer.