G4Media.ro

Cercetătorul Gheorghe Petrov, care a expus atrocitățile comise de Securitate în județul…

Cercetătorul Gheorghe Petrov, care a expus atrocitățile comise de Securitate în județul Alba, îndepărtat de la IICCMER

Cercetătorul Gheorghe Petrov, cel care a avut un rol deosebit de important în investigarea unor atrocități comise de Securitate pe teritoriul județului Alba, a fost obligat să părăsească  de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Împreună cu Petrov, a fost îndepărtat și Marius Oprea, transmite Alba24.ro.

Echipa formată de acesta, din care mai faceau parte și arheologii Paul Scrobotă de la Muzeul de Istorie Aiud, Horațiu Groza de la Muzeul de Istorie din Turda și Gabriel Rustoiu de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, a reușit să facă lumină în cazul asasinării de către Securitate a unor oponenți ai regimului comunist.

Munca lor a constat în documentarea a zeci de cazuri. Au discutat cu familiile, cu martorii, au căutat în arhive și au descoperit atrocități care altfel ar fi rămas îngropate. De asemenea, au reușit să găsească, cu mari eforturi, locurile în care victimele ucise fuseseră îngropate și să le redea familiilor, împreună cu adevărul asupra celor întâmplate.

 • ”Este pentru a treia oară când am fost silit să părăsesc în mod forțat această instituție a Statului căruia i-am dăruit 14 ani din viața mea, lăsând mai multe proiecte de cercetare în derulare sau în pregătire”, a transmis Gheorghe Petrov într-o postare pe Facebook.

Citește articolul integral pe Alba24.ro.

sursa foto: Alba24

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Comunistii inca ne conduc. Aceiasi care ridicau in slavi pe Ceausescu la ultimul congres au preluat puterea. Pana cand nu se schimba dinozaurii comunisti nu avem cum sa progresam.

 2. Ce mizerie PNL mai e si asta?

 3. Credeati ca suntem liberi? De ce nu se predau Revolutia si Mineriadele in scoli? Intamplator au o jumatate de fila predata inainte de vacanta?

 4. Securitatea i-a asasinat pe Virgil Sahleanu si Constantin Harag.

  Gheorghe Ursu nu era un bisnitar valutist, ci prevestitorul Sfantului Floyd 2020.

  Stalin, Putin si cu Dughin vor sa ii faca felul lui Assange.

  Romania a fost dintoteauna in razboi cu Eastasia.

 5. Cine studiază CV-ul șefei instituției află: De ce ? După studii grele legate de STALIN, GH GHEORGHIU DEJ ȘI HRUSCIOV .. pare că nu acceptă ”murdărirea” memoriei celor intens studiați . Uită cum se numește instutuția pe care o conduce. Cred că se cuvine ca Doamna MINISTRU AL MUNCII SĂ FACĂ O IEVALUARE A INSTITUȚIEI ..vorba toxicului Toaderel .

 6. Era să uit de o realizare importanta din activitatea sefei instuției : Omagiu Profesorului Gh. Buzatu, II, Casa Editorială Demiurg, Iaşi, 2009 . Remarcabil.

 7. ,,Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru.” (www.iiccmer.ro)
  Trec peste ,,Primul Ministru”, trec și peste Ultimul Ministru și mă opresc la Ultimul Prim-Minisru: L. Orban. Președinte al Partidului Național Liberal în timpul domniei lui Klaus Iohannis – alt liberal.
  Și mă gîndesc că ăștia doi se revendică urmași ai gloriosului PNL dinainte de epoca comunistă și-mi vin în minte Dinu Brătianu, George Brătianu… și-mi vine o puternică senzație de vomă provocată nu de ultimele două nume ci de primele trei – IICCMER inclus.

  • Nu ȋnţeleg de ce nu se găseşte un jurnalist de investigaţie care să lămurească o dată pentru totdeauna ce a fost de fapt tatăl lui sică mandolină. Ce ştiu eu este că la sfârşitul anilor ’80 aveam un prieten al cărui tată era colonel de securitate şi care povestea de un coleg de-al tatălui său, tot colonel de securitate, pe nume Orbán.

 8. Solicit Ministrului Culturii si de Interne , repunerea in functie a Dlui . GH. Petrov.Suntrem Tara democratica , a UE. V-ati pierdut busola sau mintilein acest caz?

 9. Domnișoara Toader din Dorohoi este acum directoare la IICCMER ??? „Prietena” domnului consilier prezidențial A. Muraru ??? Frumos, tare frumos…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.