G4Media.ro

Cercetătorii israelieni studiază un remediu pentru Alzheimer: cipuri din silicon capabile să…

Cercetătorii israelieni studiază un remediu pentru Alzheimer: cipuri din silicon capabile să elibereze medicamentele necesare pentru maladie

Cercetători din Israel au dezvoltat o nouă tehnologie care este capabilă să transfere direct în creier, prin intermediul unor cipuri din silicon, cantităţi microscopice de medicamente create împotriva maladiei Alzheimer, au anunţat duminică reprezentanţii Technion (Institutul Tehnologic Israelian), citaţi de Xinhua, transmite Agerpres.ro.

Aceste cipuri nanometrice din silicon eliberează o proteină esenţială ce ar putea inhiba dezvoltarea bolii Alzheimer.

Noul studiu, realizat de cercetători de la Technion şi Universitatea Bar-Ilan, a fost publicat în revista Small.

Maladia Alzheimer este caracterizată prin pierderi de memorie, tulburări de vorbire, probleme de orientare spaţială şi deteriorarea abilităţilor motorii.

Această boală, care afectează cu precădere persoanele vârstnice, reprezintă o degenerare a celulelor cerebrale, cauzată în principal de acumulări de mase proteice în ţesuturile creierului, care ucid grupuri de neuroni şi afectează mecanisme esenţiale pentru funcţionarea creierului.

O proteină specifică inhibă procesul de deteriorare a acelor mecanisme, însă inserarea proteinelor în zonele-ţintă din creier nu este deloc o procedură simplă, deoarece medicamentul respectiv trebuie să treacă de bariera hematoencefalică.

Acea barieră, care protejează sistemul nervos central de bacterii şi substanţe chimice dăunătoare, împiedică şi trecerea medicamentelor din fluxul sangvin în creier.

Soluţia dezvoltată de cercetătorii israelieni inserează acea proteină în creier şi o eliberează asupra ţesuturilor-ţintă folosind cipuri speciale, care au o structură nanometrică poroasă, fapt ce le permite să fie încărcate cu cantităţi mari din acea proteină.

Cipul este inserat în creier printr-o procedură de implant sau proteina este lansată direct spre zonele-ţintă sub forma unor particule minuscule încărcate cu un fel de „pistol cu gene”, un sistem ce eliberează rapid în creier particule metalice acoperite cu acele molecule proteice.

sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. noi am avut un guvern condus de veorica si psd
  noi avem echipa cea mai mare condusa de un cioban

 2. *echipa de fotbal

 3. Cipuri din siliciu, cu silicon se treateaza altfel de „boli”. Va rog corectati caci e o greseala comuni in presa noastra cand preia articole tehnice din limba engleza.

  • dap, englezescul ”silicon” se traduce prin siliciu, englezescul ”silicone” se traduce prin românescul silicoane :D. O singură literă diferență, mult prea puțin pentru niște ”jurnaliști” atât de mari

 4. Cipuri din siliciu, cu silicon se treateaza altfel de „boli”. Va rog corectati caci e o greseala comuna in presa noastra cand preia articole tehnice din limba engleza.

 5. Stai sa vezi cum evreii incep sa lecuiasca tot felul de maladii „incurabile”.

 6. Unii visează silicoane și când scriu despre boli neurodegenerative

 7. *Neurotransmitatorii, probabil. Sunt lucruri diferite.

  Cel mai puternic ‘medicament pe care-l secreta creierul in fiecare noapte este cel ce ne face sa visam(practic, creierul se ‘defragmenteaza’, organizeaza memorii in functie de valoarea lor, aparent intr-un mod haotic, constiinta nu trebuie ‘trezita’) este DMT.

  Din pacate, ilegal in afara creierului nostru. De-un penibil absurd.

 8. Uff, m-ati speriat.
  Particulele de silicon din implanturi, diseminate in diferite organe, printre care si creierul si incriminate in patogeneza unor boli cromice printre care si Alzheimer. Am dat fuga sa citesc articolul din Small :

  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/smll.201904203#accessDenialLayout.

  Deci ne-am lamurit, e vorba de silicon (siliciu) si nu de siliconE (silicon). Dar cum siliconul este un polimer de siliciu, probabil ca terapia asta cu cipuri din siliciu va mai sta pe tusa pana elucidam care din doua –siliciul sau siliconul, produc ravagii printre neuronii nostri.

  • Vreau să răspund unui anumit antisemit care nici numele lui nu-i afișat. E rușinos că nici ziarul nu are rușinea de a afișa ceva ce are nume decât ,,Aveți ce votați”. Evreii cu cât de antisemit ești sau sunteți, după scrierile tale ,,evreii încep să lecuiască tot felul de maladii „incurabile”. Ceva, ici colo evreii au mai lecuit câte ceva ,,maladii incurabile” care poate te-au salvat și pe tine . Dă-mi însă vreun exemplu ROMÂN, inventat, sau la care se lucrează ACUMA, pentru a salva omenirea de vreo boală: venerică, canceroasă, virală, sau la ceva la care ai dreptul să vorbești de EVREI. Vorbește de ceva ce are bază meseria ta, medicina, inginerie, phsihologie, arhitectură, construcții sau poate n-ai niciuna, doar STRADAL !!??!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.