G4Media.ro

Cercetători, artiști și medici români din Marea Britanie, decorați de președintele Klaus…

Sursa Foto: Arhiva Personală/ Ștefan Dascălu

Cercetători, artiști și medici români din Marea Britanie, decorați de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretele de decorare a mai multo români din Marea Britanie care s-au remarcat în domeniile lor de activtate, potrivit unui comunicat oficial.

Decorațiile acordate:

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, doamnei Niţe Mihaela-Roxana, soprană, profesor de pian; doamnei Stanciu Oana, artist vizual; doamnei Stoica Florina, economist.

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria H – „Cercetarea științifică”, doamnei Constantin Aurora, profesor universitar doctor, Școala de Informatică, Universitatea din Edinburgh; domnului Dascălu Ștefan, cercetător în imunologie și epidemiologie teoretică, Universitatea Oxford; doamnei Dimitriu Delia-Gabriela, doctor, profesor cercetător, Universitatea Metropolitană Manchester.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la consolidarea și dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în plan științific și medical, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler doamnei Chefani Alina Elena, medic, cercetător patolog, Institutul de Cancer Poundbury din Dorchester, și domnului Oniscu Gabriel Corneliu, medic, director, Centrul de Transplant din Edinburgh.

Totodată, în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului, în calitate de voluntari, pentru contribuția importantă avută la promovarea imaginii țării noastre în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler doamnei Pop Elisabeth, doctor, ofițer principal de politici de integrare socială, participare civică și democratică, Primăria Londrei; doamnei Popa Camelia-Luisa, specialist în relații cu publicul; doamnei Salvage Andreea-Lizica, jurnalist, asistent social.

„Sunt foarte bucuros şi onorat că am putut aduce un sprijin eforturilor de sănătate publică din România, fapt care a fost recunoscut astăzi prin numirea în grad de Cavaler al Ordinului Meritul Cultural, categoria „Cercetare ştiințifică”. Îmi doresc să pot contribui şi pe viitor, prin activitățile profesionale şi cele de voluntariat, la o Românie mai bună, mai educată şi mai sănătoasă.” a declarat la G4Media Ștefan Dascălu.

În vârstă de 26 de ani, el este pe cale să își susține teza de doctorat în imunologie la Universitatea Oxford, unde și-a făcut și studiile universitare pre-doctorale, începându-le imediat după absolvirea liceului la Suceava. De la declanșarea pandemiei de Coronavirus el a depus eforturi susținute de informare cu privire la boală și vaccinare, apărând frecvent pe platformele media în limba română.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ăsta decorează acum și românii care au scăpat!

  2. Rusine celor care se lasa de UN TRADATOR, de GUNPOIUL CARE A adus GIO PSD LA PUTERE.

    RUSINE SA VA FIE, PACAT CA NU AVETI COLOANA VERTEBRALA…
    LA CE VA FOLOSESTE DECORATIA DE LA UM TRADATOR ?

  3. romanii din diaspora mandri de ce s-a intamplat in 10 AUGUST si musamalizarea dosarului de catre HOSU-aleasa-de-MARELE-FICUS is peeeseeeedizarea PeNaLilor

  4. Ar trebui să se decoreze și pe el cu Ordinul „Meritul pentru Promovarea Corupției și Angajament în distrugerea PNL”

  5. Care au fost criteriile de selectie? In UK sunt multi romani cu performante academice deosebite. Asta a fost un alt pretext ca Iohannis sa se arate publicului ca sa dea impresia ca face ceva pt tara.