G4Media.ro

Cercetarea primește 0,18% din PIB, la fel ca anul trecut. Cea mai…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. „scump, dom’ne, scump, dincolo era mai ieftin!”

  2. Dati-mi si mie un exemplu de lucrare stiintifica publicata de un roman in in vreo publicatie de prestigiu Nature etc, in ultimii 20 de ani. (*ponta nu se pune).

    • Ca idee, o cautare in baza de date Scopus (www.scopus.com) va arata ca in publicatiile care au cuvantul „Nature” in titlu figureaza, incepand din 2008, 181 de articole cu autori din Romania.

    • Ca și autor principal/autor corespondent nu sunt (cu excepții – în sensul că avem co-autor corespondent și co-autor principal în Nature/Science, cu afiliere de România).

      Argumentul acesta îl folosesc și eu, că nu are rost să torni mai mulți bani în sistemul actual, dar totuși, la cum e acum îl asfixiezi, fiind subfinanțat cronic.

    • Va ofer un exemplu recent, cercetator premiat de Ad-Astra, articol publicat CA ( nu ca si!) prim autor in Nature, iunie 2018: „https://www.nature.com/articles/d41586-018-05297-5”.

      In legatura cu legatura intre banii alocati (nu intr-un an, ci in timp) si rezultatele obtinute, as propune spre reflexie vechea dilema: „Ce-a fost intai, oul sau gaina?”