G4Media.ro

Puțină lumină în domeniul esențial al cercetării Covid-19, care începe să fie…

Puțină lumină în domeniul esențial al cercetării Covid-19, care începe să fie lovit de scandaluri: o “piață” cu sute de noi studii pe zi, în care China păstrează încă partea leului la referințe

Cum arată piața globală a cercetării legate de noul coronavirus, de s-a ajuns ca studii-cheie să fie retrase din jurnale specializate, cum e cazul studiului despre riscurile hidroxiclorochinei, publicat în Lancet?

Discuția e complicată, dar un nou raport încearcă să facă lumină în valurile de cercetări pe această temă, întreprinse în lume de la începutul anului încoace. Iar acesta arată cum “piața” e dominată încă de primele cercetări ale Chinei, iar predicțiile că aceste eforturi științifice vor transcede limitele regionale nu s-au realizat încă.

Studiul “Cum schimbă Covid-19 cultura cercetării” urmărește felul în care a explodat investigația științifică pe tema noului coronavirus și ce tipare a avut evoluția acestui fenomen, în prima jumătate de an.

Studiul este realizat de compania de tehnologie Digital Science, cu ajutorul platformei sale Dimensions, dezvoltată împreună cu peste 100 de mari organizații globale de cercetare și care are drept scop să ușureze accesul la informația și analiza științifică.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Articolul pe baza caruia OMS a intrerupt trialul cu HCQ era scris de un nene de la un sereleu american, in colaborare cu ceva harvardgiu. El a fost publicat in trompeta britanica The Lancet, unde Rhea Boyd (alta harvardista) a scris doar cu 6 saptamani inainte „the only real solution is to eliminate whiteness all together”.

    Copiind fraza de mai sus simt nevoia sa mai citesc o mie de articole din China. Nimeni din China nu a cerut explicit sa fim stersi de pe fata Pamantului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.