G4Media.ro

CEO-ul Adidas: Kanye West nu a vrut să facă remarci antisemite/ Acestea…

sursa foto: Captură video

CEO-ul Adidas: Kanye West nu a vrut să facă remarci antisemite/ Acestea au oprit anul trecut colaborarea lui West cu Adidas

Bjorn Gulden, directorul general al Adidas, i-a luat apărarea artistului cunoscut anterior sub numele de Kanye West, spunând că nu crede că celebritatea care a provocat diviziuni a vorbit serios în legătură cu remarcile antisemite care au dus la încetarea a colaborării sale profitabile cu gigantul german de îmbrăcăminte sportivă, scrie Reuters.

Adidas a pus capăt parteneriatului cu West, care acum poartă numele de Ye, în octombrie 2022, după ce acesta a stârnit indignare cu postările sale pe rețelele de socializare, a şocat printr-o serie de declaraţii antisemite şi a afirmat de mai multe ori ”Îmi place Hitler”.

Comentând scandalul care a costat Adidas zeci de milioane de euro în vânzări pierdute, Gulden a declarat pentru podcastul In Good Company că Ye a făcut unele declarații care nu au fost „atât de bune”.

„Nu cred că a vrut să spună ceea ce a spus și nu cred că este o persoană rea – doar că așa a părut”, a spus directorul general într-un episod difuzat pe 13 septembrie.

De asemenea, Gulden l-a lăudat pe Ye ca fiind „unul dintre cei mai creativi oameni din lume… atât în muzică, cât și în ceea ce voi numi cultura de stradă”.

Adidas nu a răspuns la solicitarea de comentarii pe e-mail a Reuters cu privire la interviul din podcast.

Aflat anterior la cârma rivalului Puma, Gulden a fost adus la bord ca director executiv al Adidas la începutul anului pentru a reconstrui brandul confruntat cu consecințele controversei.

În luna mai, după ce a analizat ce să facă cu stocurile nevândute de Yeezy,  pantofii sport produși în urma pareneriatului, Gulden a anunțat că Adidas va vinde o parte din marfă și va dona o parte din încasări unor organizații care militează împotriva rasismului și antisemitismului.

Vânzările puternice ale stocurilor mari de pantofi Yeezy au contribuit la reducerea pierderilor preconizate pentru întregul an al companiei.

În podcast, Gulden a vorbit despre pericolele pe care le implică lucrul cu colaboratori celebri: „Când lucrezi cu terțe părți, s-ar putea întâmpla acest lucru”, a spus el. „Face parte din joc”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...