G4Media.ro

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor recomandă un vaccin dezvoltat de Pfizer…

sursa foto: captură video

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor recomandă un vaccin dezvoltat de Pfizer împotriva virusului respirator sinciţial

Agenţia americană pentru sănătate publică – Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) – a recomandat vineri un vaccin dezvoltat de Pfizer împotriva virusului respirator sinciţial (VRS), care va putea fi administrat femeilor însărcinate cu scopul de a-i proteja pe bebeluşii lor împotriva formelor severe ale bolii cauzate de acest virus, informează DPA conform Agerpres.

VRS reprezintă principala cauză de spitalizare a bebeluşilor în Statele Unite. Noul vaccin produs de Pfizer, serul bivalent RSVpreF, comercializat sub numele de Abrysvo, a demonstrat că reduce riscul de spitalizare a bebeluşilor cu 57% în primele şase luni după naşterea lor, au precizat reprezentanţii CDC într-un comunicat.

Pentru a maximiza protejarea bebeluşilor după naştere, CDC recomandă administrarea sezonieră a unei doze de vaccin anti-VRS pentru femeile însărcinate ale căror sarcini se află în intervalul cuprins între a 32-a şi a 36-a săptămână.

Este pentru prima oară când persoane eligibile vor putea să primească vaccinuri Pfizer pentru a contribui la protecţia împotriva VRS, COVID-19 şi pneumoniei pneumococice, au transmis reprezentanţii companiei farmaceutice americane.

Vineri, membrii Comitetului Consultativ pentru Practici de Imunizare (ACIP) au decis cu 11 voturi „pentru” şi unul „împotrivă” recomandarea vaccinului VRS matern pentru gravidele aflate între a 32-a şi a 36-a săptămână de sarcină, folosind administrarea sezonieră, pentru a preveni infecţia tractului respirator inferior cu VRS în rândul sugarilor.

De asemenea, acelaşi comitet a votat pentru a aproba includerea vaccinului bivalent RSVpreF produs de Pfizer în Programul de Vaccinare a Copiilor, care se adresează gravidelor cu vârste mai mici de 19 ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează