G4Media.ro

Celebra staţiune elveţiană de schi Zermatt, izolată din cauza riscului de inundaţii

sursa foto: captura video

Celebra staţiune elveţiană de schi Zermatt, izolată din cauza riscului de inundaţii

Faimoasa staţiune elveţiană de schi Zermatt a rămas izolată de restul lumii începând de vineri după-amiază din cauza riscului de inundaţii, o situaţie care a dus la oprirea conexiunilor feroviare şi rutiere, informează AFP, conform Agerpres.

Furtunile violente care au lovit regiunea în ultimele zile, însoţite de topirea zăpezilor – abundente în acest an -, au provocat inundaţii în pitorescul sat de la poalele piscului Matterhorn, unde râul Vispa a ieşit violent din matcă.

Trenurile nu mai circulă între oraşul Visp şi Zermatt „din cauza riscului de inundaţii”, a anunţat compania feroviară Matterhorn Gotthard Bahn pe reţeaua de socializare X, vineri după-amiază.

O linie de autobuze înlocuitoare a fost stabilită între Visp şi Tasch, unde sunt obligate să se oprească, la aproximativ cinci kilometri nord de Zermatt.

Şcolile din celebrul sat turistic au fost închise, a declarat un angajat comunal pentru agenţia de presă Keystone-SDA.

Imagini publicate pe reţelele de socializare arată o parte din aleile de pe malurile râului Vispa invadate de un torent de apă noroioasă care curge cu mare viteză la vale.

Poate fi văzut, de asemenea, excavator care preia un sac uriaş de şantier, destinat de obicei depozitării molozului, din remorca unui camion înainte de a-l depozita, sub coordonarea mai multor pompieri, pentru a limita sau a redirecţiona fluxul de apă.

Autorităţile din cantonul Valais au interzis populaţiei să se plimbe pe malurile Ronului din cauza riscului ridicat de inundaţii. Interdicţia se aplică şi în localitatea vecină Chablais, din cantonul Vaud, şi va rămâne în vigoare până luni seară.

Debitul Ronului, în prezent situat la un nivel ridicat, va continua să crească până când va atinge o valoare maximă vineri spre sfârşitul după-amiezii sau în timpul serii, potrivit Autorităţii cantonale de control al inundaţiilor din Valais (OCC), care se ocupă de coordonarea resurselor alocate pentru combaterea inundaţiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează