G4Media.ro

Cele trei mari legi care mafiotizează România. Președintele Iohannis trebuie să oprească…

Cele trei mari legi care mafiotizează România. Președintele Iohannis trebuie să oprească derapajele grave din educație, justiție și securitate națională

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis se dau de ceasul morții să prezinte în exterior România drept o democrație veritabilă, ancorată ireversibil în standardele și valorile europene. Ultima tentativă a premierului Ciucă e chiar de azi, un interviu pentru Bloomberg în care spune că România a îndeplinit toate standardele pentru a intra în Schengen. Una e însă ce vor să proiecteze Ciucă și Iohannis, alta e realitatea din România.

Standardele politice și democratice s-au prăbușit sub coaliția PSD-PNL-UDMR. Anti-reforma e atât de rapidă, încât trei pachete substanțiale de legi amenință însăși osatura democratică a țării și viitorul său. Legile educației, justiției și securității naționale sunt croite pentru uzul câtorva grupări mafiotizate de facto din respectivele domenii, cărora le oferă bani, putere și protecție legală. Președintele Iohannis e dator să stopeze această degradare accelerată dacă are un minim respect pentru democrație și îi pasă de proiecția sa externă.

Suntem într-un nou punct de minim politic, în care legislația e făcută cu ochii la interesele diferitelor grupări de putere și nu pentru interesul public. Așteptările formulate la alegerile din 2021 de segmentul reformist din societate, atât cât este el, au fost deturnate de aducerea la guvernare a PSD, în ciuda discursului cu care președintele Iohannis și PNL s-au prezentat la alegeri.

Realitatea e că reformele structurale nu sunt pe agenda reală a Puterii. Dimpotrivă, contra-reforma e temelia acestei coaliții, care nu mai are practic adversari: și-a subordonat parte din Justiție, presa mainstream, instituțiile și agențiile de control. Paradoxal, chiar creatorul coaliției, președintele Iohannis, a rămas singurul factor instituțional intern care poate opri tăvălugul mafiot. Și presiunea publică, dar asta e altă poveste.

Cele trei pachete de legi sunt profund nocive pentru o societate democratică. G4Media, Edupedu și Economedia le-au prezentat și disecat pe larg, alături de alte foarte puține instituții media. În rest, tăcere vinovată și autocenzură la majoritatea trusturilor cumpărate cu bani grei de partide și guvern. Iată câteva dintre prevederile care ar transforma România în prizonier unor grupări mafiotizate:

Legile securității naționale:

– transformă cetățenii României în turnători, prin obligația la colaboare la cererea ofițerului de informații
– diminuează semnificativ controlul civil asupra activității serviciilor secrete, un control oricum anemic
– elimină orice control asupra operațiunilor financiare ale serviciilor secrete și întărește capacitatea acestora de imixtiune în piețele economice
– face aproape imposibilă demiterea șefilor de servicii
– acordă imunitate în fața legii pentru angajații serviciilor secrete
– transformă din nou serviciile în organe de cercetare penală prin lărgirea listei de amenințări la siguranța națională

Legile justiției:
– în primul rând, ministrul Cătălin Predoiu e acuzat de organizațiile reformiste din justiție că ar fi păcălit Comisia Europeană, schimbând radical proiectele după consultarea cu partenerii europeni, un gest incalificabil
– păstrează toate prevederile anti-reformiste din perioada Dragnea/PSD
– procurorul general poate infirma motivat toate măsurile și soluțiile adoptate de procuror (inclusiv de procurorii DNA/DIICOT), ceea ce deschide posibilitatea unor abuzuri majore
– elimină ocuparea prin concurs a funcţiei de vicepreşedinte de instanță/adjunct al prim procurorului, deschizând calea unor promovări pe criterii clientelare la vârful justiției
– afectează independența DNA și DIICOT
– promovarea la Curtea Supremă e controlată total de CSM, fiind eliminat Institutul Național al Magistraturii

Legile educației:
– desființează CNATDCU, consiliul care analizează sesizările de plagiat, în plin scandal privind acuzațiile de plagiat la adresa premierului Ciucă
– dă posibilitatea renunțării la titlul de doctorat
– introduce o admitere paralelă pentru colegiile naționale, favorizând profesorii de la aceste colegii care fac meditații pentru intrarea la liceu
– consfințește transformarea rectorilor în baroni ai educației, cu câte mandate vor
– înființarea a mii de noi posturi de conducere politizate

Publicitate electorală
 • Pe lângă cele trei proiecte de legi cu prevederi scandaloase, sub coaliția PNL-PSD-UDMR deraiază tot mai mult de la regulile europene printr-un număr tot mai mare de directive transpuse deficitar sau deloc. Cel mai recent exemplu este legea avertizorului de integritate, întoarsă recent la Parlament de președintele Klaus Iohannis, pe motiv că descurajează avertizorii să semnaleze cazuri de încalcarea a legii sau de corupție. Un alt exemplu este întârzierea în îndeplinirea jaloanelor din PNRR, astfel că România a ratat prima plată de 2,6 miliarde euro din fondurile de redresare pe care o dorea făcută la final de iulie, după cum a dezvăluit în premieră G4Media.ro Dan Tăpălagă a descris în editorul Modelul românesc cum se depărtează România de valorile occidentale.

Revenind la cele trei proiecte de legi, vedem cum agenda publică pe trei domenii esențiale e confiscată de interesele ilegitime ale câtorva caste, punând între parantze complet interesul public.

Aceste derapaje anti-democratice, contrare interesului public, sunt folositoare pentru câteva grupări din cele trei mari sisteme. Cei mai mulți dintre profesori, magistrați ori angajații din sistemul de securitate națională (armată, poliție, servicii de informați) sunt profesioniști onești, oameni care își fac meseriile cu dedicare, care nu au nevoie de privilegii, imunitate ori protecție. Beneficiarii acestor prevederi legale monstruoase sunt câteva grupări cvasi-mafiotizate care au găsit cheia de intrare în cabinetele unor politicieni PSD, PNL și UDMR și își exercită astfel puterea. Ei trebuie opriți.

Cum dezbaterea publică și cea parlamentară e sugrumată de tăvălugul PSD-PNL-UDMR, beneficiar al principalelor pârghii de putere din stat și de fonduri publice practic nelimitate, e o utopie să credem că opoziția față de aceste derapaje va veni din interiorul partidelor. Singurul decident care mai poate opri dezastrul este Klaus Iohannis. Fie în urma presiunii publice interne, fie a celei externe, fie pentru că mai are o urmă de respect pentru democrație. El a făcut această coaliție politică anti-reformistă, el trebuie să o oprească din distrugerea marilor sisteme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

59 comentarii

 1. Coaliția prăduielii naționale

  • Exagerarea jurnalistica are farmecul ei pentru cei care vor si ei bucata lor de apreciere a muncii depuse.
   Cand aveti un PLX la legile alea sa ma treziti si pe mine… legile astea de acum sunt de pe vremea lui Ponta PM si pe atunci era o liniste… de auzeai gravitatia…

   informatizarea si rapoartele publice sunt singura scapare

  • Românistanul „ieuropean” e mafie statalã .. si electoratul Românistanului „ieuropean” se aseamãnã mai mult cu cel al rusnacilor .. decât cel european.Se va vedea la urmãtoarele alegeri,deoarece mare parte din electorat .. e vulg balkanic sau chiar mai rãu. 💨😷

  • Am mai spus-o, o mai repet: oricat de buna ar da Parlamentul o lege – cei care scriu normele de aplicate (sgg, ministere, regii autonome) – vor rastalmaci totul pentru interesul lor (ori munca putina, profit maxim, munca putina).
   Nu exista control real, interesul nostru ca tara e sa fie degringolada in impunerea respectarii normelor/og/oug/hg sau in legislatia secundara.
   Ar mai fi o sansa: niste avocati care sa lucreze tintit – pe legi, impreuna cu CCR

  • George ORWELL
   „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice”.

 2. Asta ați votat când ați votat 30% PSD, 25% PNL. Nu v-a plăcut USR, că erau cinstiți și educați, opusul majorității românilor.

  • Foarte corect articolul.
   Iohanis isi instaureaza propria dictatura in Romania, stramband legile dupa bunul place, legi care sunt indreptate impotriva cetatenilor.

  • Sub conducerea actuala USR a devenit un PSD albastru…. Ghinea un parsiv periculos … este tinpul sa votam Reper ….

  • Ghinea a scris PNRR-ul singur, fiindcă PNL e incompetent. Și credeți că președintele Dan Barna ar fi amnistiat evazioniștii fiscali ca Iohannis? Câți corupți are USR? Zero. Dar voi ați vrut PSDNL 55%, fiindcă USR nu vă dă sinecuri.

  • Barna nu e chiar ușă de biserică, și nici Ghinea, dar dacă erau un factor determinat în coaliție, măcar opreau planurile lui Iohanis de a opri reformele din justiție și a cumpăra primarii (în stilul PSD). Nu e perfect, dar măcar nu este sluga lui Iohanis sau Ciolacu.
   Eu știam cum a obținut Iohanis casele (deloc legal) dar după ce a făcut în primul mandat, nu mă așteptam să o dea la întors atât de repede (m-am înșelat grav).

  • Iar ai venit bai cu placa asta fumata?

  • Am votat usr, dar nu le-aș mai vota niciodată, numai gura e de ei, au fost acolo nimeni nu-i a dat afară, la guvernare vor ajunge poate peste vreo 2-3 decenii, când lumea va mai uita trădarea lor și apoi să nu ne mai spună că sunt de dreapta mai degrabă sunt lângă aur, de fapt la ei au fugit ca să își dea jos propriul guvern, asta trădare seamănă nu!!

 3. „transformă din nou serviciile în o.r.g.ane de cercetare penală prin lărgirea listei de amenințări la siguranța națională” ,
  Nu văd nici o problema aici, doar infractorii se tem de „or.g.anele de cercetare penală”.

 4. „transformă din nou serv.ici.ile în o.r.g.ane de cer.ce.tare pe.n.a.lă prin lărgirea listei de amenințări la siguranța naț.i.onală” ,
  Nu văd nici o problema aici, doar infrac.torii se tem de „or.g.anele de ce.rc.etare penală”.

  • Nici de dasteptul satului nu esti bun

  • Foarte corect articolul.
   Iohanis isi instaureaza propria dictatura in Romania, stramband legile dupa bunul place, legi care sunt indreptate impotriva cetatenilor.

  • Nu, mario3. “Serviciile” sa faca ce au de făcut, sa nu se amestece in cercetarea penală. Fiecare cu treaba lui.

  • @Anca – spune-mi tu mie ce institutii investesc in pregatirea psihica a angajatilor care lucreaza in medii dificile.

  • Infractorii se tem de organele de cercetare penale legitime, dovada culpabilizarea, ostracizarea si marginalizarea DNA de catre sistemul mafiot sustinut de majoritatea romanilor. Restul lumii de teme de serviciile secrete care dobindesc atributii de cercetare penala.

 5. Actuala coaliție nu pot face aceste 3 legi: nu au statura morală, nu au valoare, nu au credibilitate. Pt Iohanis, singurul gest normal ar fi să oprească aceste proiecte. Nu uita Iohanis, bulversezi toată Romania în sens negativ! Vor fi și consecințe dacă aceste proiecte vor continua!

 6. Foamea mare!incepe sa se mănânce între ei,că nu prea mai e ceva important de furat!!!

 7. …G4Media, Edupedu, Economedia, alături de alte foarte puține instituții media…. ziarist adevărat, nu glumă!

 8. Pe Terra vor fi doua rase: eloi si morloci.
  Vanatori si culegatori.

 9. Standard & Poors ..

  Ne-ar cota cu Pespectiva la .. AA-

  🙂

 10. Iohannis s-a demonstrat a fi doar cea mai mare gluma facuta de Dan Voiculescu si de PSD pe seama noastra!
  Dupa Tariceanu si USL v1, cu Ponta si Crinut in rolurile pe care azi le-au obtinut Ciuca si Ciolacu, ar fi trebuit sa stim mai bine. Si tot ne-am luat tzeapa.

 11. Felicitări colectivului G4media.ro!

 12. Da, e corect, dar curand o sa vedem Romania in Schengen, o sa vedem ridicat MCVul, ia cititi:
  3 August 2022: „Victorie pentru Viktor Orban: Parlamentul European a renunțat pe ascuns la acțiunea prin care dorea să oblige Comisia să sancționeze Ungaria.
  O bătălie juridică internă a UE cu privire la modul în care blocul ar trebui să controleze statul de drept în propriile sale state s-a încheiat în mod discret, a raportat marți Politico.
  Parlamentul European a renunțat în luna mai la un proces împotriva Comisiei Europene, prin care presa ramura executivă a UE să taie fondurile pentru țări precum Ungaria, Polonia sau Bulgaria, care s-au confruntat cu acuzații că au permis corupției să înflorească, erodând în același timp un sistem judiciar independent.”

 13. nookratia damboviteana tembelevizata simplifica lucrurile 😂 se conduce din pix si fidelitate fatza de partid ( fidelitatea se rasplateste prin noii functii sau parti din buget) 🤪 legile se trimit pe adresa legiuitorului pt ca exista consens & intelegere deplina …se fak compromisuri la greu 🤭 duamne ajuta !

 14. Felicitări, g4media!

 15. A apărut un verb nou în limba română: „a mafiotiza”. Credeam că doar echipa G4Media calcă în străchini, însă văd că de la cap se fac gafe (știți voi vorbpa).

 16. Eu nu am votat niciodată psd, așa că dezamăgirea a fost mică, că nu mă așteptam la nimic bun. Acești paraziți (robotul , ciucanezu) etc. îmi provoacă greață, indigestie, aceștia sunt marea dezamăgire pentru popor.

 17. Legile se dau doar ca să scape ei de problemele penale, ca să le ușureze furtul etc. Legi pentru bunăstarea oamenilor nu se dau. Se dau doar niște pomeni ca să putem sa supraviețuim dar suntem băgați în datorii pana peste cap. Fug investitorii straini de noi ca de dr@ku. DAR romanii sunt deștepți, specialiști in politica și votează PSD și PNL. Cred ca și partidele se mira cât de pr0sti sunt oamenii și încă ii votează…

 18. I-auzi, ia!!!
  In interviul pentru Bloomberg premierul Ciuca a spus că România a îndeplinit toate standardele pentru a intra în Schengen pana la finalul anului.
  Premierul Ciuca a mai spus ca speră că Bruxelles-ul va renunţa la MCV in cazul Romaniei, ca urmare a „progreselor României în reformarea sistemului judiciar şi eradicarea corupţiei.”
  Si noi chiar nu stim, nu vedem deloc asa ceva, dimpotriva, măi, incoruptibililor!!!

 19. Pur si simplu nu ii inteleg. Ce urmaresc?
  Daca in cazul SRI si in cel al Justitiei se poate banui intentia de a construi un stat mafiot in care o grupare de mari infractori sa dicteze, cu in Invatamantul ce vor?
  Cum se explica malversatiuniile pe care le propune Campeanu? Doar pentru un castig ceva mai mare decat pana acum la unii profesori? Doar pentru mentinerea unor titluri de doi bani obtinute prin plagiat?! Nici la astea nu pot renunta?
  Sa fie atat de caini, incat sa doreasca o natiune prost instruita pe care sa o poata domina mai usor? La asta serveste acest Campeanu?

 20. Restaurație pe toate planurile . Daca își închipuie cineva că derapajele generalizate( de când guvernează pnl, psd și udmr) nu au loc într-un cadru organizat , creierul fiind voiculescu, atunci dovedește cel puțin naivitate . Omul grivcovian ,acum la al doilea mandat , a primit asigurări că scheletii proprii , vor fi dați uitării dacă este un președinte docil . Adăugati atacul concertat al Moscovei asupra fostelor tari comuniste și imaginea devine din ce in ce mai clară . Nimic nu este întâmplător și a încerca să deturnezi direcția în care președintele iohannis îndreaptă tara ,este pierdere de timp . Totul se petrece în stafurile varaniste și Iohannis este o simplă marionetă.
  Și nu pot sa uit apologia securității lui Ceaușescu și a securiștilor in general la TVR . Întâmplător?
  Asta îmi spune că lecția de democrație după 1989 se apropie de sfârșit . Dormim liniștiți . La viitoarele alegeri românii au in intenția de vot peste 90% pentru actualii guvernanți ! Fiecare popor își are conducătorii pe care și-i merită .
  Cinste , corectitudine ,stat de drept ,justiție , onoare , responsabilitate, demnitate sunt cuvinte desuete.
  Retoric mă întreb cum a ajuns un partid istoric ( pnl) sa participe la o asemenea situație?
  Bratienii se zvârcolesc în mormânt !
  Ciuca dottore , Ponta dottore! Plagiatorii sunt sau au fost prim ministrii !

  • Un comentariu formidabil! De ce nu faceti mai mult?
   De adunati oamenii luminati din Romania si nu daramati aceasta mafie politica ticaloasa care ne-a acaparat?
   Adunati-va, dar nu in asociatii care esueaza in cluburi de conversatie, ci in jurul unor principii, scopuri si reguli SCRISE, in jurul unor proiecte concrete pe care sa le comunicati natiunii!
   Daca romanii vor fi bine informati, va vor urma.
   Toti ii acuza de prostie si ii fac vinovati ca i-au ales pe acesti politicieni mizerabili, dar nu prostia, ci dezinformarea e cauza. O dezinformare facuta profesional, inca din decembrie 1989, cand cei mai ticalosi dintre oamenii fostului regim au profitat de fenomenul numit revolutie si au acaparat tara.

  • Aici trebuia sa figureze un comentariu pe care l-am transmis, Unde este?

  • Din incapatanare, voi relua acest comentariu:
   Un comentariu formidabil! De ce nu faceti mai mult?
   De adunati oamenii luminati din Romania si nu daramati aceasta mafie politica ticaloasa care ne-a acaparat?
   Adunati-va, dar nu in asociatii care esueaza in cluburi de conversatie, ci in jurul unor principii, scopuri si reguli SCRISE, in jurul unor proiecte concrete pe care sa le comunicati natiunii!
   Daca romanii vor fi bine informati, va vor urma.
   Toti ii acuza de prostie si ii fac vinovati ca i-au ales pe acesti politicieni mizerabili, dar nu prostia, ci dezinformarea e cauza. O dezinformare facuta profesional, inca din decembrie 1989, cand cei mai ticalosi dintre oamenii fostului regim au profitat de fenomenul numit revolutie si au acaparat tara.
   (raspuns pt Asistent, ora 8;35 am)

 21. Românii au exact aleșii pe care i-au votat. Acum să-și pupe președintele și guvernul.

 22. Faptul ca scrii tot felul de tâmpenii fără consecințe,doar poate bănuți de la cineva arata cât de puțin democratica e România prin ochelarii de cal pe care-i porți

  • @ Joe de la pu…arie,
   Ți-a căzut dalta în cap și ți-a provocat pierderi grave de memorie. Ai uitat ce ai votat?

  • Faptul ca a aparut acest comentariu, arata ca nu autorii articolelor sau G4 elimina unele comentarii. Probabil, anumite unelte strecurate de „Scularie” actioneaza, ca sa ne suparam si sa parasim G4.

 23. Daca politicenii ar vrea sa dea dovada ca sunt bine intentionati ar trebui sa incepa prin a vota alegerea primarilor in doua tururi si reducerea numarului de Unitati Teritorial Administrative prin comasare! Si…printr-o lege electorala care sa reprezinte corect minoritatea maghiara(nu clientela lui fascistului Orban) si toate minoritatile etnice din Romania!

 24. Ce sa opreasca, domne!? Pai el e punctul fix cu care parghia PSD-PNL-UDMR rastoarna tot! Dar absolut tot ce se facuse si in amarata asta de tara.

  • Excelent articolul dlui Pantazi .
   Articol de colectie, de disecat de cititori .
   Dar nu trebuie uitate si 2 repere importante :
   – ca degradarea vietii social – politice si economice , a inceput aproximativ , o data cu alegerea dlui Ciolacu in functia de lider PSD , in august 2020 ;
   – accentuarea degradarii vierii social- politice si economice, s-a accentuat o data cu venirea PSD la guvernare , in noiembrie 2021, si formarea coalitiei de guvernare de catre dl Ciolacu, cu partenerul de alianta al dumnealui, dl Citu, conditionand alianta, de intrarea alaturi de minoritati si UDMR, condus de … dl Hunor . ;
   Simple coincidente !
   Excelent , si articolul dlui Pantazi din 25
   august 2022, care in titlul acestuii ,, Austeritate pt catei,
   Pensii speciale pt dulai …”,
   concentreaza scurt , cuprinzator, si pe intelesul oricui, intreaga situatie sociala a pensionarului contributiv la stat, practic a tuturor salariatilor care platesc contributii, si care vor deveni PENSIONARI contributivi .
   Iar titlul dat de dl Pantazi, de
   ,, Austeritate pt catei,
   Pensii speciale pt dulai ….
   Actuala alianta pastrand pensiile speciale „,
   ar trebui corelat cu cea ce a spus dl Ciolacu, la congresul in care a fost ales lider , ca :
   ,, Sa ne rupem de trecut.
   Vremea tatucilor a apus „.
   Doamne fereste, zic multi, pt ca tatuci si mamuci, le spunem tot foarte multi, la parintii si bunicii nostri .

 25. Bai asa mai merge

 26. Din păcate, mafiotizarea României s-a produs deja prin refacerea USL.
  Mulțumim PNL, servus Iohannis!

 27. @ Joe de la pu…arie,
  Ți-a căzut dalta în cap și ți-a provocat pierderi grave de memorie. Ai uitat ce ai votat?

 28. Ba nebunilor, sunteti de legat la stalpul infamilor alaturi de metresa voastra DNA si batuti cu lantul. Fosta voastra ” șăfă ” ,, crudutza ,, e o maidaneza incaldurita care s-a razbunat pe saracu ala de la dicot alba, ptr ca… nu a satisfacuto …
  In ceea ce priveste USR , g4media si alte ,, aginturi ,, aservite dusmanilor patriei noastre , nu am decat un singur sfat: SHOT YOUR SELF micimanilor

 29. SPECIILE ASTEA ADUSE DE JOHANIS NU AU FACUT,NU FAC SI NU VOR FACE NIMIC PENTRU TARA
  EXEMPLU :UPDATE. Cel mai mare zăcământ de gaze naturale, descoperit în Buzău. Grindeanu: Ne poate asigura independența energetică 3 ani De Petre Dobrescu, Vineri, 12 mai 2017, 16:50. Ultimul update Vineri, 12 mai 2017, 17:28
  IN CE AN SUNTEM ?!?
  ULTERIOR SA DESCOPERIT CA SUB ACEST ZACAMANT SE AFLA UNUL SI MAI MARE ,MAI MARE CHIAR DECAT CEL DIN MAREA NEAGRA.
  NE-AU TRANSFORMAT IN COLONIE.

 30. Pe cale de consecinta, insasi cel care a scris acest editorial este un mafiot, deosebirea este ca nu-i roman ci kgb-ist

 31. Domnule Pantazi, nu ati vorbit despre cea mai nociva prevedere din Legile Educatiei. Un profesor care nu este definitivat in functie trebuie sa faca un an de mentorat cu salariul injumatatit! Va dati seama ce inseamna asta pentru mediul rural? Unde si asa mergeau greu profesorii tineri din cauza navetei.
  Acest ministru pune umarul la analfabetizarea Romaniei rurale

 32. Romania e deja mafiotizata. Se poate mafiotiza si mai mult?

 33. George ORWELL
  „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice”.

 34. Am ramas incremeniti in proiect, suntem deprimati- nu stiu exact de ce nu ma dezmortesc nici eu …
  Cert e ca autoritatile -toate- se fac ca inteleg din asta ca suntem multumiti , ca mamaliga nu explodeaza decat la 100 de ani, ca e stabilitate ! Toate astea in timp ce , aceleasi autoritati legifereaza tot feluri de grozavii impotriva statului de drept, a cetateanului, ii fura prezentul, viitorul mai ceva decat sub stapanirea infractorului dragnea , consolideaza coruptia ”legala” , consacra plagiatorii, permite prin lege interventia securitatii in economie, umfla continuu aparatul de stat cu rubedenii…. Cred ca lipsa noastra de reactie le alimenteaza imaginatia cat sa execute orice comenzi ale mafiei care e de fapt la butoane….