G4Media.ro

Cele trei asociații civice care cer Autostrada Moldovei îi cer o întâlnire…

Cele trei asociații civice care cer Autostrada Moldovei îi cer o întâlnire premierului: ”Obiectivul strategic național și european este în pericol”

Trei asociații civice din Moldova – Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Moldova vrea Autostradă și Împreună pentru A8 – îi cer premierului Dăncilă o întâlnire pe 16 august la Iași pentru salvarea proiectului A8, Autostrada Unirii, care ar lega Moldova Târgu Mureș și apoi de restul țării.

Într-o scrisoare deschisă, cele trei asociații arată că proiectul este în pericol din cauza ignorării sistematice de către guvern: ”această autostradă este vitală pentru regiunea noastră, pentru ieșirea din izolare, pentru dezvoltare și pentru crearea de locuri de muncă menite a-i menține acasă pe moldovenii care de ani buni sunt într-un adevărat exod spre alte zone ale României, dar mai ales spre Europa Occidentală”.

”Având în vedere că vineri, 16 august 2019, veți fi prezentă la Iași, dorim să avem o întâlnire pe aceeași bază de colaborare. Credem că veți fi de acord cu noi că interesele Moldovei nu mai pof fi ignorate fără asumarea tuturor riscurilor politice și sociale care decurg de aici”, se arată în apelul celor trei asociații.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pana la autostrada Moldovei, un obiectiv de interes national mult mai accesibil si mai stringent este Centura de sud a Capitalei: doua benzi pe sens si pasaje la Domnesti, sos Giurgiului si Berceni / Popesti Leordeni.

  Atata stati cu autostrazile astea in gura incat nu vedeti ca guvernul nu are servicii de ecarisaj iar cainii omorati de masini putrezesc pe carosabil. O putrezire europeana, de tara UE, nu una de Asia Centrala!

  • România nu se reduce la București. O fi nevoie de centura de sud a acestui oraș, dar mai sunt și alți români care au nevoied de infrastructură. Iar lefarea părții de est a țării de cea de vest este esențială pentru dezvoltare și pentru stabilitate. Dacă faceți un efort, cu siguranță veți pricepe.

  • Dumneata ai ieșit vreodată din București eu te invit sa faci un traseu din Suceava la Satu mare și apoi să mai avut de centura Bucureștiului
   Știu voi sinteti interesați de voi dar și noi aia 8 milioane de nordul țării avem drep turi și noi plătim roviniete și taxe și beneficiați voi rușine

 2. Păi, parcă semnasera și o lege, nu? Cu termen clar de implementare!
  Cine nu respectă ce pățește? Ar trebui sa dați în judecată statul român, noi toți cetățenii!
  Borfașii dau in judecata PNL pt denigrare ( saracii virgini și nepătați), dar că ei ne mint de trei ani de zile că fac spitale și drumuri,etc,etc, nu se mai sesizează…

 3. Daca vreti s-o intalniti, zic s-o asteptati la iesirea din spate. pe acolo iese de obicei, sa nu ziceti ca nu v-am spus.

 4. Autostrada?
  Cioturi de autostrada!
  Doar atat poate face Romania.
  Si alea in ce conditii.
  Guvernare cretina!
  Vedeti recentă inaugurare.
  Autostrada lugoj – Deva.
  Spaga conteaza!

 5. Până la aprobările Sfinților, de ce nu se pot dubla niște drumuri județene, cu delimitarea unor plase de protecție și trasarea unor linii duble între sensuri?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.