G4Media.ro

Cele mai vândute şapte smartphone-uri din 2023 au fost iPhone-uri

Sursa foto: Apple

Cele mai vândute şapte smartphone-uri din 2023 au fost iPhone-uri

Topul celor mai vândute smartphone-uri de anul trecut este dominat cu autoritate de Apple, ale cărei produse se află pe primele şapte locuri, transmite News.ro.

Apple a dominat piaţa de smartphone-uri în 2023 mai copios decât a făcut-o vreodată. Top 10 al celor mai vândute smartphone-uri, conform analizei Counterpoint, este compus din şapte iPhone-uri, urmate de trei dispozitive Samsung.

iPhone 14, iPhone 14 Pro Max şi iPhone 14 Pro au fost cele mai vândute smartphone-uri la nivel global în 2023, urmate de iPhone 13 şi trei modele din seria iPhone 15.

De remarcat, în cazul Apple, că în top nu apare niciun model Plus din niciuna dintre cele mai recente trei generaţii de iPhone.

După cele şapte iPhone-uri vin trei telefoane Samsung: Galaxy A14 5G, Galaxy A04e şi Galaxy A14 4G.

În cazul Samsung, se observă cum producătorul coreean nu a reuşit să aducă în Top 10 niciun flagship, ci doar modele aşa-zis accesibile.

Pentru acest an, analiştii se aşteaptă ca în Top 10 să intre şi smartphone-uri ale producătorilor chinez. Rămâne de văzut cum vor afecta acestea prezenţa Samsung în topul vânzărilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...