G4Media.ro

Cele mai căutate meserii în România: vânzători, muncitori necalificați la montarea pieselor,…

Magazin la metrou - InquamPhotos / Octav Ganea

Cele mai căutate meserii în România: vânzători, muncitori necalificați la montarea pieselor, agenți de pază/ Ce se caută în țări ca Germania sau Norvegia/ Un post de tâmplar disponibil în Olanda, două de farmacist în Franța

Un număr de 22.296 de locuri de muncă sunt disponibile, miercuri, la nivel naţional, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici, se menţionează într-un comunicat remis de instituţie.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru poziţiile de lucrător comercial (1.321 de locuri de muncă), muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.216 locuri de muncă), agent de securitate (968), manipulant mărfuri (741), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (711), agent de vânzări (681), ambalator manual (580), muncitor necalificat în industria confecţiilor (551), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (425), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (421).

Din totalul locurilor de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.566 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; funcţionar administrativ; specialist în domeniul calităţii etc.), iar 5.600 de poziţii sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări, lucrător comercial, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, agent de securitate, vânzător etc.).

Alte 6.833 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii profesionale (lăcătuş mecanic, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, sudor, şofer autocamion/maşină de mare tonaj, montator subansamble etc.), restul de 8.997 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (ambalator manual, manipulant mărfuri, muncitor necalificat în industria confecţiilor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet, confecţioner cablaje auto etc.).

Baza de date a ANOFM este în dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 454 locuri de muncă vacante, dintre care cele mai multe – 274 – sunt în Germania, pentru poziţiile: operator maşini şi sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor şi a materialelor plastice), muncitor în construcţii, maistru în construcţii, lucrător în construcţii de beton/beton armat, lucrător în producţia şi prelucrarea sticlei/ fabricarea fibrei de sticlă, tăietor de carne şi lucrător în producţie.

În Norvegia sunt disponibile 103 locuri de muncă, pentru poziţiile: schelar; electrician; croitor; şofer autobuz; vopsitor auto; vopsitor; vopsitor auto; şofer; agent curăţenie; betonist; mecanic auto; tinichigiu carosier auto; vopsitor auto.

Un număr de 40 de locuri de muncă sunt oferite în Finlanda, pentru laminatori.

În Estonia sunt disponibile 21 de locuri de muncă pentru: mecanic auto; operator la fabricarea nadei de pescuit.

10 locuri de muncă sunt disponibile în Slovenia, pentru manipulanţi mărfuri.

În Polonia sunt disponibile 3 locuri de muncă, pentru măcelari abator vită, iar două locuri de muncă pentru farmacişti sunt oferite în Franţa.

Un loc de muncă pentru un tâmplar este disponibil în Olanda.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Joburi de nimic, fara nicio perspectiva. Si daca castigi 2-3000 de € la ce iti foloseste? Umpli burta si cam atat. Si ii slugaresti pe altii pana mori, iti scuipa in cap tot felul de sefuleti si patronasi.

 2. Cat castiga la noi un agent de paza din magazine?

  • Un agent desecuritate din mall are salariu minim pe economie . Si printre altele sta in picioare 95 % din timpul de lucru . Legea 333 ii obliga sa nu poata actiona in vreun fel indiferent de situatie si obiectiv . Agentul de securitate in tara asta este , prin lege , o momiie pe salariul minim la dispozitia celui ce detIne societatea de paza ( de regula fosti salariati MAI SI MAPN ) . Firmele astea ale jogodiilor din structurile de aparare au cienti prin efectul legii . Pentru ca exista o lege care obliga firmele sa incheie contracte de prestari servicii cu aceste societati de paza . Mafia generalizata din Romania .

 3. Vai de mama noastră și a copiilor noștri !…Țară de slugi, de sclavi cu…studii superioare !…:(((

 4. Eu vreau sa fiu secretara cu gura punga

 5. Interesant ca nu e declarat nici un post de sofer de TIR, desi toata lumea zbiara ca e criza.

 6. si semidoctii plang prin seminarii de lipsa de „match” intre ce produce scoala si ce cere piata. pe cale de consecinta, ne trebuie mai multe scoli de paznici si vanzatoare. sa nu zic de meserii mai obscure cerute la greu in vest care nu se mentioneaza in articol…si care nu cere scoala, sa zic asa..

 7. se cauta ce se mai găsește, cine cauta altceva cauta degeaba.

 8. Cea mai căutată meserie e cea de PSD-ist .
  Fără ea muncești de îți dar capacele .
  Pai nu .
  Dacă ești PSD-ist chiar și cu o Second-hand Universiti poți să conduci Comisiei Juridice din Parlament,poți să fii șef de Partid .
  Unde mai întâlnești așa ceva pe Lumea asta.
  Pai nu .
  Cu un Liceu Industrial te face PSD Primarul General al Capitalei,înființează pentru tine un minister de tocat bani .
  Unde mai întâlnești așa ceva pe Lumea asta.
  Chiar și de ești condamnat Penal ,PSD te face Secretarul General al Guvernului.
  Unde mai întâlnești așa ceva pe Lumea asta.
  Pai nu .
  Numai cu un Liceu Sportiv ,PSD te face șeful Parlamentarilor .
  Unde mai întâlnești așa ceva.
  Asta e din păcate ,cea mai căutată meserie e cea de PSD-ist.
  Și cel mai mare Angajator din România e tot PSD.