G4Media.ro

Cele mai bune universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din…

Foto: Pixabay.com

Cele mai bune universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Politehnica București ocupă primele trei locuri în Metaranking 2023 – clasamentul oficial publicat de Ministerul Educației

Cele mai bune universități din România sunt Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București (UB) și Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB), potrivit raportului privind metarankingul pentru anul 2023, publicat miercuri după-amiază, 8 mai, de Ministerul Educației.

Clasamentul include doar 30 de universități (28 de stat, două private) dintre cele 89 câte există în România (52 de stat, 37 private), conform raportului citat.

„Topul primelor 10 universități din România în anul 2023 este similar cu cel din 2022, fiind ocupat de universități comprehensive, tehnice și de medicină”, susține Ministerul Educației.

Față de metarankingul anterior al Ministerului Educației despre care a scris Edupedu.ro pe 15 mai 2023, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” este acum pe locul 4, față locul 5, inversând astfel poziția cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Potrivit celui mai recent clasament, Academia de Studii Economice din București (ASE) a trecut pe locul 9 în top 30 universități din România din anul 2023, față de locul 10 înregistrat pentru anul 2022, întrecând Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...