G4Media.ro

Cele mai bune universități din România în 2021 rămân Babeș-Bolyai, Universitatea din…

Cele mai bune universități din România în 2021 rămân Babeș-Bolyai, Universitatea din București și Politehnica – Metarankingul independent al Ad Astra / Ministerul Educației face un alt clasament, cu alți specialiști numiți luna aceasta / Daniel David: “Noi suntem experți fără cupolă”

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București conduc în Metarankinngul Universitar 2021, prezentat de asociația cercetătorilor Ad Astra, clasament marcat de evoluții notabile comparativ cu anul precedent. Evaluarea pe anul în curs, realizată de echipa desemnată acum cinci ani să realizeze metarankingul universitar, apare în momentul în care Ministerul Educației a desemnat un nou grup de experți care să elaboreze anual, de acum înainte, un metaranking de acest fel, instrument folosit inclusiv la finanțarea cercetării în universități. Daniel David, rectorul UBB și membru în grupul care a realizat clasamentele din 2016 încoace, inclusiv pe cel publicat acum, spune că raportul Ad Astra continuă să existe, independent, fiind “foarte bine” să existe mai multe metarankinguri.

  • Publicarea metarankingului de către Ad Astra în condițiile în care ministerul pregătește o altă ierarhizare anuală, cu un alt grup de experți, anunță o competiție pe piața metarankingurilor, între cel realizat sub egida Ministerului și cel independent, publicat de asociație cu scop “informativ”

Numărul universităților incluse în clasament a crescut de la 28 anul trecut la  31.- dintr-un total de 96 de instituții de învățământ superior, publice și private, înregistrate în România. Numărul universităților cu mai mult de 10 puncte a crescut de la 8 la 9.

Clasamentul publicat de Ad Astra apare la nici trei săptămâni după ce Ministerul Educației a desemnat, prin ordin de ministru, un grup de opt profesori universitari – cărora li s-a mai adăugat ulterior unul – să formeze un nou grup de experți, care să elaboreze anual un raport de metaranking, cu scopul de clasificare și ierarhizare a programelor universitare. Este primul astfel de grup de experți stabilit de minister în ultimii cinci ani.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Adica cele mai bune universitati cu materii invechite,profesori la a caror ora adormi, in care faci doar teorie si practica nu stii nimic la sfarsitul facultatii.

  2. Lui David îi plac tare clasamentele, mandrie mare, el fiind membru s-a autoevaluat și a ieșit pe primul loc. Treabă romanească!

  3. Ca la footbal … suntem cei mai tari cand jucam intre noi! Dar cand ne comparam cu Ungaria (4 Univ. in clasamentul Shanghai – iar noi doar 1), sau Cehia (7 Univ. in clasament) … Doamne feri!

  4. Vai de capul nostru.Am studiat in politehnica si nu vreti sa stiti cat de in spate a ramas fata de vest.Profesori obositi si plictisiti,ore de curs cu nemiluita fara niciun rost,materii fara rost,laboratoare vai mama lor,teorie pe banda rulanta fara rost,te asculta ca pe papagal din cursuri,si cate si mai cate..Si la final sa iti dai seama ca mai bine nu te duceai si nu iti pierdeai atata amar de vreme,ca era mai bine sa inveti singur

    • Și eu am fost la politehnica acum 3 ani . Nu am rezistat mai mult de 1 an . Atât de multă prostie ca acolo nu am mai întâlnit. După 1 an m-am dus la ASE și deși nu e perfect, e mult mai bine aici pentru că mai găsești și oameni care încearcă să te ajute , nu îți irosesc timpul aiurea cu scrisul cursurilor după dictare sau alte idioțenii ca la politehnica.