G4Media.ro

Cel puţin un mort, în urma surpării unei clădiri rezidențiale cu 12…

Sursa Foto: Miami Dade Fire Rescue Twitter

Cel puţin un mort, în urma surpării unei clădiri rezidențiale cu 12 etaje în apropiere de Miami / Unele apartamente erau scoase la vânzare cu prețuri între 600.000 şi 700.000 de dolari

Cel puţin o persoană a murit în urma surpării unei aripi a unui imobil rezidenţial de 12 etaje la Surfside, în apropiere de Miami, locuitori au fost prinşi între dărâmături, iar zeci de salvatori au scos supravieţuitori din moloz, într-un nor de praf în cartier, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Primarul din Surfside Charles Burkett a avertizat că managerul clădirii i-a spus că imobilul era plin şi că numărul victimelor probabil va creşte.

Răniţi primeau îngrijiri la faţa locului, iar doi au fost conduşi la spital, dintre care unul a murit, anunţă Burkett, care precizază că 15 familii au ieşit singure din clădire.

Lucrări aveau loc la acoperişul clădirii, însă primarul subliniază că nu vede cum aceste lucrări ar fi putut cauza surparea aripii.

Autorităţile nu au anunţat care ar putea fi cauza surpării.

Pompieri din Miami Dade, care efectuau operaţiuni de căutare şi savare, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter că 80 de unităţi acţionau la faţa locului, susţinute de servicii municipale de luptă împotriva incendiilor.

Poliţia a blocat aproape toate drumurile, iar zeci de maşini de poliţie, pompieri şi ambulanţe se aflau în zonă.

Echipe de pompieri au intrat între dărâmături, de unde salvau supravieţuitori şi-i transportau afară.

”Întreaga parte din spate a clădirii s-a surpat”, anunţă sergentul Marian Cruz de la Departamentul Poliţiei din Surfside.

Clădirea a fost construită în 1981, în sud-estul Surfside, iar unele apartamente cu două camere se află la vânzare cu preţuri cuprinse între 600.000 şi 700.000 de dolari.

În zonă se află apartamente vechi şi noi, case şi hoteluri, restaurante şi magazine care deservesc atât rezidenţii, cât şi turişti, într-o atmosferă mai liniştită decât agitaţia şi strălucirea din South Beach.

Vezi imagini cu momentul prăbușirii clădirii

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Alo, Redacția! Invățați regulile folosirii articolului hotarât „-i”. Este dezastru în textul vostru!

  2. Daca era la noi: Nicusor: demisia

  3. Daca era la noi „corupția ucide”, „jos guvernul”, nici nu mai vorbesc de primar, ala care a dat autorizatia de construcție propus spre răstignire in piața Victoriei, hipsterii ar comenta „numai in Romanica, de aia am plecat io din tara”, etc, etc

    • Iar la ei o sa fie proces penal, proces civil, o sa dureze niste ani se va vorbi de sume exorbitante, firmele de asigurari vor fi si ele date in judecata, numai o mica parte din bani vor fi platiti, iar concluzia va fi „numai victima sa nu fii!”

    • Evident, asta e valabil peste tot in lume! Nu știu de ce ne credem noi „speciali” in rele:)

  4. Cel mai probabil blocul nu a fost construit pe structura de beton. Modul in care se surpa ca un castel de carti de joc evidentiaza acest lucru. Sa cumperi un apartament intr-un astfel de bloc care probabil a costat la momentul construirii nici pretul unui singur apartament este snobism grav.

  5. La noi nu se surpa nici macar cele 6 case ale lui, retrocedate catre austrieci pre-1918.

  6. Ete ca e Florida, unde e admin republicana si acolo s a si retras idolu’ tău, dupa ce a pierdut alegerile de anul trecut! Asta ca sa nu ai impresia ca poți spune ce vrei si daca nu ti se răspunde, te si crede cineva!