G4Media.ro

Cel puţin cinci morţi după ce un soldat a deschis focul la…

Sursa foto: Twitter / Defence of Ukraine

Cel puţin cinci morţi după ce un soldat a deschis focul la o bază militară din Mogadishu

Cel puţin cinci persoane, între care oficiali militari somelezi şi un soldat din Emiratele Arabe Unite, au fost ucise după ce un soldat a deschis focul la o bază militară din capitala Mogadishu, au declarat pentru Reuters un ofiţer al armatei şi reprezentanţi ai spitalului, relatează News.ro.

Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite a afirmat însă că trei membri ai forţelor sale armate şi un ofiţer din Bahrain au fost ucişi într-un ”act terorist” în Somalia, unde antrenau forţele armate somaleze.

Alţi doi au fost răniţi, a adăugat ministerul, într-o declaraţie.

Ministerul nu a oferit alte detalii despre atac, dar a afirmat că Emiratele Arabe Unite ”continuă să coordoneze şi să coopereze cu guvernul somalez în investigarea” acestui act.

Agresorul, un soldat somalez proaspăt instruit, a fost împuşcat mortal, la rândul său, la baza militară Gordon gestionată de Emiratele Arabe Unite, a afirmat ofiţerul militar, care s-a prezentat doar ca Ahmed.    

”Soldatul a deschis focul asupra instructorilor din Emiratele Arabe Unite şi oficialilor militari somalezi când au început să se roage. Patru ofiţeri din Emiratele Arabe Unite au fost răniţi, în timp ce patru soldaţi somalezi au murit”, a declarat ofiţerul pentru Reuters.

”Am înţeles că soldatul dezertase din al Shabaab înainte să fie recrutat ca militat de Somalia şi EAU”, a spus el.

Al Shabaab, organizaţie afiliată al Qaeda, a revendicat responsabilitatea asupra atacului printr-o declaraţia la postul său de radio Radio al Andalus şi a afirmat că luptătorii săi au ucis 17 soldaţi.

Două asistente şi un medic de la Spitalul Erdogan din Mogadishu, care au cerut ca numele să nu le fie dezvăluite, au declarat pentru Reuters că un ofiţer din EAU a murit şi alţi patru au fost grav răniţi.

În plus, circa zece soldaţi somalezi răniţi au fost aduşi la spital, au spus ei.

Preşedintele Somaliei, Hassan Sheikh Mohamud, a afirmat, într-o declaraţie la presa de stat (SONNA) că transmite condoleanţe EAU în urma incidentului.

Al Shabaab a lansat o insurgenţă împotriva guvernului somalez din 2006 pentru a încerca să impună propria conducere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...