G4Media.ro

Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la…

Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial, arată un raport al Amnesty International

Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial, Mexicul fiind ţara cea mai afectată, potrivit unui raport Amnesty International (AI) publicat joi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Faptul că peste 7.000 de persoane au murit încercând să-i salveze pe alţii reprezintă o criză de o amploare considerabilă”, a declarat Steve Cockburn, şeful programului de Justiţie socială şi economică al Amnesty International, citat într-un comunicat.

Printre aceste decese, cel puţin 1.320 au survenit în Mexic, „cel mai mare număr cunoscut pentru o singură ţară”, notează raportul intitulat „Preţul plătit pentru îngrijiri medicale”.

Un raport precedent al Amnesty International, publicat pe 13 iulie, menţiona 3.000 de victime în rândul angajaţilor în domeniul sănătăţii în întreaga lume. Situaţia se explică prin creşterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 în mai multe ţări, precum şi printr-o disponibilitate mai mare a informaţiilor.

După Mexic se află Statele Unite (1.077 de decese), Marea Britanie (649), Brazilia (634), Rusia (631), India (573), Africa de Sud (240), Italia (188), Peru (183), Iran (164) şi Egipt (159), potrivit Amnesty.

„Toate cadrele medicale au dreptul să fie în siguranţă la locul de muncă, este scandalos că atât de mulţi oameni plătesc cel mai ridicat preţ”, a adăugat Cockburn.

În opinia sa, numărul declarat al victimelor în domeniul sănătăţii ar putea fi mai mic decât cel real în mai multe ţări, iar faptul că guvernul mexican dispune de o situaţie detaliată ar explica numărul mare declarat în această ţară în comparaţie cu alte state.

La nivel mondial, există 26,1 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus şi peste 865.000 de decese provocate de COVID-19.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Câți doctori au murit în toată lumea în anii anteriori Coronavirisului?? Câți oameni au murit de foame?Cati au murit de cancer? Câți au murit de diabet ? Câți au murit de boli ale sistemului circulator datorita poluării sau alimentației proaste.Cati oameni au murit din cauza carterlurilor sau crimei organizate? Câți oameni au murit din cauza igienei precare și infecțiilor nosocomiale? Câți oameni au murit din cauza războaielor pentru supremația resurselor minerale sau ideologiei religioase?Cati oameni nu.si vor mai putea crește copii sau vor supraviețui datorita crizei economice provocate de Coronavirus ?Observăm că această pandemie nu este așa de periculoasa și că pentru situații mult mai grave nici un guvern nu a luat o măsură proporțională cu pericolul .

  2. E mai mult decât evident că Coronavirus v.a fi folosit ca scuză și motiv pentru a trece forțat la era digitalizarii ,care încet încet va va transforma să fiți dependenți de aceasta.Intrebarea este ,CINE DORESTE ATAT DEMULT DIGITALIZAREA SI CU CARE SCOP , CINE DORESTE TRANSFORMAREA NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRI IN ELEMENTE DEPENDENTE SI CONTROLABILE IN TOATE CIRCUMSTANTELE VIETII DE O ENTITATE CARE CONTROEAZA TOTUL SI CU CARE PERSPECTIVA DE VIITOR ,IAR CEI CARE O PROMOVEAZA SI ADORA ATAT DE MULT, DACA ISI DAU SEAMA CA VOR FI DOAR NISTE SIMPLE NUMERE SI UNELTE CARE ISI VOR CONDAMNA SIMILII SI VOR ATINGE SCOPUL UNOR PERSONAJE CU IDEOLOGII UTOPICE ,CARE SANT TOTAL IMPOTRIVA UMANITATII.INCA MAI ESTE TIMP SA REFUZAM DACA DORIM SA TRAIM O VIATA LIBERA IN CARE LIBERUL ARBITRU E LEGEA UNIVERSALA.

    • Un disperat care v-a muri pe limba lui … Nu exista liberul arbitru, amice, dar amenii si-o fac cu mana lor. Viata este brutal de corecta.

    • *oamenii

  3. Perfect de acord ,oamenii și.o fac cu mana lor iar cine nu.i destul de înțelept să.si folosesca rațional logic și util resursele și oportunitățile pe care viața le ofera, fie din lipsa de educație ,indiferenta,sau lipsa interesului pentru a trai o viață în parametrii demnității umane fie ea morala sau fizica și asta pentru că liberul arbitru exista, cred că putem încheia spunând că ,,Nu poți avea multe așteptări pozitive daca tu ai pus în prim plan indiferenta dezinteresul și instinctele primare.

  4. Libertatea de alegere de a face bine ,rău sau a fi indiferent față de tine sau ceilalți, eu chem liber arbitru.Cand o ideologie subminează grosolan aceasta lege primordială cred că ar trebui sa ne îngrijorăm cu toții și să refuzăm sa fim părtași.

  5. Vaccinati.va toti asa vă simți in siguranță și o sa trăiți fericiți și protejați ce tot să ne învârtim după deget,e corpul vostru faceți ce vreți cu el.

  6. Amnesty International să arate statistica cu toți doctorii morți în anii precedenți Coronavirus si toti morții de alte boli și factori periculosi pentru care nu s-au luat nici o măsură și au fost mult mai grave ,să vedem atunci câtă relevanta au morții de Coronavirus si daca proporționalitatea măsurilor luate cu aceasta ocazie își avea rostul ,adică distrugerea Economiei mondiale și împrumutarea statelor cu sute de miliarde de euro ,bani care vor fi plătiți de ,ghici ,contribuabilii și copii lor,implementând un sistem digital care vezi Doamne ajuta și e comod . Dar cum oile sânt capabile doar sa rugume și sa ridice coada din ce parte bate vântul ,nu exista mari șanse să înțeleagă multi idea asta simplă și elementară .