G4Media.ro

Cel puțin 35 de morți în urma unui atac sinucigaș cu bombă…

Sursa foto: Twitter/ @metesohtaoglu

Cel puțin 35 de morți în urma unui atac sinucigaș cu bombă în Bagdad. ISIS a revendicat atentatul

Cel puțin 35 de persoane au decedat și mai mult de 60 au fost rănite luni, după ce un atacator sinucigaș a detonat o bombă într-o piață aglomerată din cartierul Sadr City din Bagdad, Irak, în ajunul festivalului Eid al-Adha. Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, potrivit agenției de presă a grupării, Nasheer, citată de The Guardian.

Sursa citată mai arată că vesta cu explozibili a fost detonată de către unul dintre militanții ISIS, iar numărul deceselor ar putea crește din cauza rănilor grave.

Cabinetul prim-ministrului irakian Mustafa al Kadhimi a transmis că premierul a ținut deja o ședință de urgență cu comandanții de top din securitate pentru a clarifica diferite aspecte legate de atac.

De asemenea, președintele Barham Salih a declarat că autoritățile nu se vor liniști până când terorismul „este tăiat de la rădăcină”.

„Cu o crimă groaznică țintesc civili din Sadr city în ajunul Eid…Nu vom sta liniștiți până când terorismul este tăiat de la rădăcină”, se arată într-o postare pe Twitter a președintelui irakian.

Context

Grupul terorist sunnit Stat Islamic a revendicat în luna aprilie un atac cu mașină-capcană, care a avut loc în aceeași piață din cartierul Șiit din Bagdad, Sadr City. În urma atentatului patru persoane au decedat și 20 de persoane au fost rănite.

De asemenea, în luna ianuarie, ISIS a mai revendicat un atac cu bombă care a ucis peste 30 de persoane în piața Tayaran din centrul Bagdadului. Numărul atentatelor de amploare din Bagdad a scăzut începând cu anul 2017, când o invazie a ISIS în nordul și vestul Irakului a fost învinsă.

Sursa foto: Twitter/ @metesohtaoglu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Parcă văd trolii ruși să zică că a fost bine

  2. Asta a doua zi după ce prim-ministrul irakian i-a spus lui Biden că trupele americane trebuie să plece.
    Ce ar fi fost War on Terror fără ISIS? Dar troțkiștii convertiți prin granturi MIC care sunt neoconii?