G4Media.ro

Cel puţin 25 de persoane au murit și milioane de locuitori au…

sursa foto: captura

Cel puţin 25 de persoane au murit și milioane de locuitori au rămas izolați în urma inundațiilor musonice din Bangladesh

Cel puţin 25 de persoane au murit lovite de fulgere sau în urma unor alunecări de teren produse în weekend în Bangladesh, în timp ce milioane de locuitori au rămas izolaţi sau fără adăpost în regiunile joase din nord-est, afectate de cele mai grave inundaţii musonice din istoria recentă a ţării, au anunţat autorităţile, informează duminică Reuters.

În statul vecin Assam din India, cel puţin 17 persoane au murit în timpul unui episod de inundaţii care a debutat în luna aceasta, au declarat duminică reprezentanţi din poliţie.

Multe dintre cursurile de apă din Bangladesh s-au umflat atingând niveluri periculoase, iar scurgerile abundente de apă pe versanţii indieni au înrăutăţit situaţia, a spus Arifuzzaman Bhuiyan, directorul Centrului de prognoză şi avertizare la inundaţii.

Mii de poliţişti şi militari au fost desfăşuraţi în mai multe zone ale ţării pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare.

Aproximativ 105.000 de locuitori au fost evacuaţi până în prezent, însă reprezentaţi din poliţie au estimat că peste patru milioane de persoane erau în continuare izolate.

Autorităţile regionale au declarat că aproximativ 3,1 milioane de persoane au fost strămutate, dintre care 200.000 au fost cazate în adăposturi improvizate pe terasamente înălţate sau în alte zone înalte.

Bangladesh şi India au cunoscut în ultimii ani o intensificare a fenomenelor meteorologice extreme, care au provocat pagube pe scară largă.

Activiştii de mediu au atras atenţia că schimbările climatice ar putea cauza mai multe dezastre, cu precădere în zonele joase şi cu populaţie densă din Bangladesh.

Sursa foto: captura video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. condoleante/condolences/সমবেদনা/sambedna
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Sun 19 Jun 2022 01.50 BST
    At least 59 dead and millions stranded as floods devastate India and Bangladesh