G4Media.ro

Cel puțin 15 manifestanți au fost uciși în Zona Verde din Bagdad/…

Sursa foto: Ahmad Al-rubaye / AFP

Cel puțin 15 manifestanți au fost uciși în Zona Verde din Bagdad/ Aceștia erau susţinători ai liderului şiit Moqtada Sadr, care a anunțat că se retrage din politică

Cel puţin 15 susţinători ai liderului şiit Moqtada Sadr au fost ucişi luni în Zona Verde din Bagdad, teatrul unor violenţe de la anunţarea de către liderul şiit a „retragerii sale definitive” din politică, potrivit unui nou bilanţ furnizat de surse medicale, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 350 de manifestanţi au fost, de asemenea, răniţi – unii împuşcaţi, alţii prin inhalarea de gaze lacrimogene – în haosul care a zguduit Zona Verde, un perimetru ultrasecurizat din centrul capitalei irakiene, unde se află instituţii guvernamentale şi ambasade.

Lider deopotrivă influent şi imprevizibil, Moqtada al-Sadr şi-a anunţat luni ”retragerea definitivă” din politică. Acest cleric este o personalitate ce poate atât să agraveze criza cât şi să scoată ţara din impas, întrucât aura sa politică şi religioasă are o puternică influenţă asupra comunităţii şiite, majoritară în Irak.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...