G4Media.ro

Unul dintre cele mai rafinate puncte de atracție turistică din Bărăgan: Un…

Unul dintre cele mai rafinate puncte de atracție turistică din Bărăgan: Un vechi conac construit acum un secol de fostul ministru de externe al Bulgariei, exilat în România

La 60 de kilometri de Bucureşti, un conac impresionant este un loc plăcut de relaxare, dar şi de experinţe culinare sofisticate. În comuna Manasia, din judeţul Ialomiţa, există cel mai important punct de atracţie turistică din Bărăgan, relatează Adevărul.ro

Este vorba despre un vechi conac, construit cu mai bine de un secol în urmă de Ion Hagianoff, fost ministru de Externe al Bulgariei. exilat în România.

Parcul Domeniului Manasia se întinde pe o suprafaţă de două hectare şi a fost reamenajat în totalitate de către o echipă de arhitecţi peisagişti cu gazon englezesc şi alei pietruite.

Conacul impresionant are nouă saloane, fiecare amenajat diferit. Artiştii şi desginerii care au lucrat la restaurare au făcut ca şi în interior conacul să arate la fel cum era în urmă cu mai bine de 100 de ani.

Sursa Foto: Domeniulmanasia.ro

Fiecare încăpere este mobilată cu piese rare, achiziţionate de la case de licitaţii celebre din Paris şi alte capitale europene. Piesa de rezistenţă o reprezintă camera orientală, pe care Ion Hagianoff a amenajat-o special pentru soţia sa, Marie Claire Hagianoff.

Sursa Foto: domeniulmanasia.ro

În prezent, la conacul de la Manasia se organizează atât evenimente publice cât şi private. De asemenea, el este introdus în circuitul turistic al judeţului Ialomiţa, fiind deschis vizitatorilor. Cei care vor să-i treacă pragul au însă nevoie de rezervări.

Crama conacului, cândva cu o capacitate totală de depozitare de 1 milion de litri, a fost zidită din cărămida produsă în fabrica proprie – Koska & Hagianoff.

Astăzi, crama se întinde pe o suprafaţă de 1000 de mp şi a fost recondiţionată pentru a găzdui degustări de vinuri, evenimente personale sau corporate. Este singura cramă din Romania, aflată la subsolul unei proprietăţi, ce se întinde pe o suprafaţă atât de vastă.

După ce comuniştii au preluat puterea la Bucureşti, soarta conacului se schimbă radical. Impozanta clădire este transformată în IAS, beneficiind de acest statut până în anul 1990. După această dată, clădirea intră într-un con de umbră, fiind lăsată să se degradeze.

În anul 2006, domeniul Manasia, abandonat şi aflat în stare jalnică, începe un nou capitol. Ariadna Löwendal Dănilă, fiica actriţei Irina Dall (Löwendal) şi nepoata marelui artist George Löwendal cumpără domeniul şi îl restaurează treptat cu ajutorul unei echipe de profesionişti formată din arhitecti, constructori, designeri şi scenografi condusă de soţul său, restauratorul Dorin Dănilă.

Ariadna Löwendal Dănilă creionează designul şi decorează fiecare cameră a conacului cu piese de mobilier şi accesorii elegante, fiecare cu povestea sa, cumpărate din cele mai bune magazine de antichităti din România şi străinătate, totul pentru a reda gloria şi eleganţa de odinioară.

Citește integral pe Adevărul.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Iata ca se intampla si in Romania lucruri bune.
    Prin noi înșine !
    Ariadna Dănilă Prim-Ministru !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.