G4Media.ro

Cel mai mare proiect imobiliar din ultimii zece ani care schimbă centrul…

Cel mai mare proiect imobiliar din ultimii zece ani care schimbă centrul Sucevei a fost aprobat de Consiliul Local cu unanimitate de voturi

Cel mai mare proiect imobiliar din ultimii 10 ani, care va fi dezvoltat în municipiul Suceava, într-o zonă ultracentrală și care se întinde pe o suprafață care cuprinde trei străzi, a fost aprobat în Consiliul Local de miercuri, 27 mai, întrunit în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Monitorul de Suceava.

Ansamblul rezidențial “Ștefan cel Mare”, mega-proiectul care mută Autogara din centrul Sucevei și schimbă total aspectul zonei, îmbinând clădirile de patrimoniu cu cele moderne, așa cum vedem în marile orașe ale Europei, a fost adoptat de deliberativul local cu unanimitate de voturi – 23 „pentru”, ceea ce nu se întâmplă decât rareori.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus este un proiect care va aduce un plus de valoare municipiului, deoarece dispare Autogara, se fluidizează traficul în această zonă aglomerată, dar mai ales se modernizează zona centrală.

Noul complex imobiliar care va schimba în bună măsură modul cum arată centrul Sucevei va fi dezvoltat pe o suprafață totală de 17.145 mp, din care 9.829 mp reprezintă terenuri proprietăți private, iar diferența reprezintă suprafața aferentă drumurilor și amenajărilor pentru circulația publică.

Probabil cea mai mare schimbare pe care sucevenii o vor percepe în zonă va fi dispariția Autogării, care, prin funcționalitatea ei, ducea la aglomerarea zonei centrale, după cum a remarcat viceprimarul Lucian Harșovschi, care a spus că este o schimbare în bine, care va aduce și un aer de modernitate orașului.

În locul clădirii Autogării, ridicată în 1971, va apărea un imobil cu funcțiuni mixte, de locuințe și spații comerciale, cu demisol, parter și un număr variabil de etaje, de la un corp la altul – de la 3 până la 8 etaje.

Ansamblul rezidențial “Ștefan cel Mare” este împărțit în două zone, cu funcțiuni mixte, de locuințe și spații comerciale, pe care vor fi date în folosință, după finalizare, 125 de apartamente, dar şi aproximativ 4.400 mp de spații comerciale.

Cele două subzone vor avea în total 184 de locuri de parcare amenajate – 105 în prima și 79 în a doua, 525 de mp de spații verzi amenajate, precum și un spațiu de joacă de 100 mp (proprietatea municipiului Suceava).

Citește integral pe Monitorul de Suceava

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu știu ce anume ar mai putea “schimba” centrul Sucevei: blocuri, blocuri, blocuri comuniste. Nu a rămas nimic din Suceava. Nimic care sa te facă mândru de locul ăla. Blocuri!

    • Eu sunt mandru ca in centrul orasului ar fi case in loc de blocuri. Nu oriunde, dar prin zonele esentiale pe un de a ordnat Firea sa nu mai treaca nici masinile, sa nu deranjam bogatii. Asa de mandru ma simt de bogatii nostri,

      Si voi ce tarani la Suceava, sa traiti in blocuri! La bloc traiesc numai tarani. Orasele sint alcatuite, mai ales la centru, din vile mari boieresti, cu iaz de pescuit, cu grajd pentru cai, cu labrint din tufe de trandafir, cu domenii de vanatoare. Asa am vazut eu in tarile cilivizate, cum ar fi Wakanda.

      De exemplu, Hyde park e fostul teren de vanatoare al casei regale. De ce regele Sucevei nu isi doneaza terenul de vanatoare?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.