G4Media.ro

Cei șase candidați înscriși la șefia DNA vor susține luni și marți…

Cei șase candidați înscriși la șefia DNA vor susține luni și marți interviurile cu ministrul justiției

Toţi cei şase candidaţi înscrişi la selecţia pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA au fost declaraţi admişi şi vor susţine luni şi marţi interviurile cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă Ministerul Justiţiei, citat de Agerpres.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul MJ, toţi candidaţii au îndeplinit condiţiile legale, ei urmând să susţină interviul după cum urmează: primii trei candidaţi admişi – în data de 3 septembrie, începând cu ora 11,00, iar următorii trei – pe 4 septembrie, de la ora 8,30.

Primii care vor susţine interviul la sediul MJ sunt: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Urmează pe 4 septembrie procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României (foto deschidere), Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Rezultatele selecţiei pentru şefia DNA vor fi anunţate public pe data de 6 septembrie.

„Propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi”, menţiona MJ.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi atunci în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. STATUL DE DREPT IN ROMANICA ESTE BUNUL PLAC AL LUI TOADER TUDOREL.

 2. Candidatii sa fie deosebit de atenti la proba ”orala”, dermatita poate fi molipsitoare chiar si daca podeaua a fost tratata cu dezinfectanti…!

 3. Trimiteti o la munca pe vaca cu cabina, ca e cat un munte de femeie.
  Sta la fereala pe bani multi si freaca menta in loc sa rezolve dosare…

  • Aici cam ai dreptate, n-ar fi rau sa se ocupe chiar Codruta de dosarul 10 august…!
   ”Jandarmul poreclit ”Macelarul” sa se prezinte la Parchet imbracat in costum alb din in,
   pentru reconstituire…!”

 4. Dragilor,
  Treceți pe la partid si semnati adeziunea.
  Apoi la interviu.
  Ar mai fi o sansa.
  Succes!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.