G4Media.ro

CEDO a respins plângerea depusă de Adrian Năstase ca urmare a condamnării…

Foto: Adrian Năstase / Blog

CEDO a respins plângerea depusă de Adrian Năstase ca urmare a condamnării definitive la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a declarat joi inadmisibile cererile formulate de Adrian Năstase și soția sa, Dana Năstase, legate de dosarul Zambaccian în care fostul premier a primit în ianuarie 2014 o condamnare la patru ani de închisoare, potrivit comunicatului instituției.

În decizia sa în cauza Năstase împotriva României (cererile nr. 46/15 și 744/15), Curtea Europeană de Justiție a Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat în unanimitate că aceste cereri sunt inadmisibile. Decizia este definitivă.

CEDO a constatat legalitatea compunerii completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a pronunțat sentința definitivă, respingând ”îndoielile reclamanților cu privire la imparțialitatea completului de judecată”.

De asemenea, CEDO a mai decis că nu a existat nicio aparență de încălcare a articolului 6 (dreptul la un proces echitabil) din Convenția pentru Drepturile Omului.

CEDO a concluzionat că plângerile reclamanților sunt ”în mod evident nefondate”.

Reamintim că Adrian Năstase a fost condamnat în 6 ianuarie 2014, în Dosarul Zambaccian, la patru ani cu executare pentru luare de mită în formă continuată și trei ani cu executare pentru șantaj, iar soția sa, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare pentru particiție improprie la folosirea de documente false în vamă.

Instanţa l-a mai condamnat luni pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

De asemenea, soților Dana și Adrian Năstase li se va confisca suma de 1,8 milioane de lei.

Adrian Năstase a fst găsit vinovat pentru că a primit de la Irina Jianu, fost șef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, mai multe bunuri aduse din China pentru a-și mobila casa de la Cornu și vilele de pe strada Zambaccian și Christian Tell, București. Bunurile, în valoare de peste 600.000 de euro, ar fi fost cumpărate la cererea soților Năstase, în timpul vizitelor în China, și aduse apoi printr-o firmă a Irinei Jianu.

Obiectele, aduse cu acte false pentru a dota casele lui Adrian Năstase, ar fi fost oferite familiei fostului premier pentru a o numi și a o păstra pe Irina Jianu în funcția de șef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. tupeu de borfasi de cea mai joasa speta

 2. mafia ☠️psd☠️ in frunte cu interlopu 😈nascase😈, a furat pă rupere…a calcat in picioare grav drepturile omului in romania…🤢🤮🤢🤮🤢🤮si k.ú.r.v.e.le dă 💩💩💩💩💩 fac pă victimele…🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬puscaria si confiscarea extinsa a averilor‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

 3. Nomenclaturiștii, parveniții loviturii de stat-perestroika rusilor-adulata de prostime ca mare revoluție.

 4. Sincer, pe bluza aia ar fi trebuit scris: sunt mafiot!

 5. Borfasul Nastase merita mai multa puscarie.

 6. Hotii la puscarie! Primministru puscarias!!!! Vai de noi!

 7. La brutarie cu blatistii

 8. A.N. ar trebui sa se sinucida (de-adevaratelea!) de rusine.

 9. Borfași tot Borfași !!! Bombonel cel Mititel 🤡

 10. Bombonel, am auzit că la CEDO m-ai turnat şi pe mine, zburdalnic mic şi dulcel ce eşti!

 11. Chiar asa,toti vorbiti urat despre „detinutul politic”Adrian Nastase!? Este inadmisibil!Nu v-ati uitat la „Memorialul Durerii? 😄Pana si Tepes il face in toate felurile,de nu mai înteleg nimic.
  De fapt l-a facut el Iliescu,d-apai unul ca Tepeș,sau asta e nepotul voievodului!Mare-i gradina Ta Doamne! Auzi ctitorul „capitalismului de cumetrie”.Da ce s-a dezvoltat afacerea asta ca peste tot dai,si prin dosare,numai de nasi,fini si cumetri cand rascolesti marile capitaluri romanesti!E bine,ca nu sunt recunoscute de lege si tin loc de încredere(la hotie),pe vremurile astea atat de alunecoase.
  Dar ce pacat,CEDO sa-i respinga plangerea,taman acum cand el,ca fan dughinist,putea sa ne puna si nouă o pila la Putin,ca sa stam si noi linistiti !!!Nu se poate,vorba lui Gușă(omul lui de legatura),a fost lucratura politica.Cam asa a zis judocanul asta,vecinul de la Cornu,cand CEDO i-a dat dreptate Codrutei,cand s-a judecat cu CCR-ul lui Dorneanu.Ăla care zicea sa-l „pupe presa in fund”,care lua lumina juridica de la Moscova!!!
  No, dar acum sa nu stea cu mainile in san,mai ales ca a fost si reabilitat,si sa puna impreuna cu Varanu’ de un ONG,ceva,ca victime ale CEDO.Dar poate face recurs la ONU😄,ca doar este specialist in drept international,sau la Tribunalul Penal International,unde îl poate angaja ca avocat pe Ponta,doctorandul său.Dar stai, ca ăsta si-a retras titlul de doctor,ca sa nu mai zica astia ca e fals.