G4Media.ro

Ceasuri contrafăcute în valoare de aproape 8 milioane de euro, confiscate în…

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ceasuri contrafăcute în valoare de aproape 8 milioane de euro, confiscate în Portul Constanţa / Erau importate din China

Peste 5 mii de ceasuri de diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 7,8 milioane de euro au fost găsite în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali.

Au fost găsite 5.275 de ceasuri de diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Ceasurile despre care se consideră că sunt contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro.

În total, bunurile, cu o valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Daca nu merg, nu le cumpara nimeni. Daca merg bine, de ce anume protejati romanii? De preturi prea mici?

  • Tu si cumpara Trabant cu logo de Mercedes? Ca amândouă merg.

  • Dumnezeule mare! Cum sa umpar Trabant cu logo de Mertzan? Cum sa blasfemiezi asa, cum sa lezmajestezi sigla Mertzanului?

   Daca sunt sarak si am bani doar de Trabant, am grija sa trec pe o strada laturalnica daca ma nimeresc prin zona cu un Graf Von Dimieni care sofeaza Mertan.

   In general, am respect pentru sigla Mertzanului si o ador. Dar cand aflu si ca e apanajul masteranzilor de Pipera, cad in „genunche”! Nihil sine respect pentru Academia de Aparare!

  • Esti copac? Cum adica „de ce anume protejati romanii? De preturi prea mici?”. Tu crezi ca aia vand ceasuri contrafacute la 10 lei? Ei le vand la pret original sau in cel mai bun caz original – 10%. Adica tot pret exorbitant. In final, asa cum a spus Vlad, sfarsesti cu un fel de Mertzan la reducere, dar cand mergi la revizie te intreaba aia din Service de ce vii cu motor de Dacie sau Trabant la ei si tu te uiti perplex crezand ca ai ai dat lovitura cu „blec fraidei” neoficial.

   Cred ca tu nu ai habar cum functioneaza piata contrafacutelor la noi in tara.