G4Media.ro

Cea mai bună jucătoare de fotbal a Europei, vedeta spaniolă Aitana Bonmatí:…

Sursa foto: captură video

Cea mai bună jucătoare de fotbal a Europei, vedeta spaniolă Aitana Bonmatí: „Ca societate, nu ar trebui să permitem abuzurile de putere şi lipsa de respect”

Vedeta naţionalei Spaniei, Aitana Bonmatí, şi-a folosit discursul de după primirea premiului UEFA pentru Jucătoarea Anului pentru a denunţa „abuzurile de putere”, în urma sărutului nedorit al lui Luis Rubiales de la ceremonia de după finala Cupei Mondiale la fotbal feminin, relatează CNN, preluat de News.ro.

Victoria Spaniei la Cupa Mondială a fost umbrită de valul de controverse iscat în jurul preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, după ce acesta a sărutat-o pe atacanta Jenni Hermoso în timpul festivităţilor din 20 august.

„Tocmai am câştigat Cupa Mondială, dar nimeni nu vorbeşte prea mult despre asta pentru că s-au întâmplat lucruri care mi-aş fi dorit să nu se întâmple”, a spus Bonmatí joi, la ceremonia de premiere de la Monaco. „Aş vrea să vorbesc puţin despre ceea ce s-a întâmplat. Ca societate, nu ar trebui să permitem abuzurile de putere într-o relaţie de muncă, şi nici lipsa de respect. Aşa că, de la colega mea de echipă Jenni către toate femeile care se confruntă cu acelaşi lucru, suntem alături de voi”.

Tot joi, după ce a primit premiul pentru Antrenorul Anului UEFA în fotbalul feminin, antrenoarea Angliei, Sarina Wiegman, a dedicat premiul naţionalei Spaniei, care a învins Anglia cu 1-0 în finala Cupei Mondiale.

După ce a mulţumit tuturor celor implicaţi în echipa Angliei, Wiegman a spus că simte acest premiu „un pic diferit”.

„Ştim cu toţii problemele din jurul echipei spaniole şi mă doare foarte tare ca antrenoare, ca mamă a două fiice, ca soţie şi ca fiinţă umană”, a adăugat Wiegman. „Jocul a crescut atât de mult, dar mai este, de asemenea, un drum lung de parcurs în fotbalul feminin şi în societate. Aş dori să dedic acest premiu echipei spaniole. Echipa care a jucat la Cupa Mondială un fotbal atât de bun, de care toată lumea s-a bucurat. Această echipă merită să fie sărbătorită şi merită să fie ascultată, iar eu le voi aplauda din nou şi sper să vă alăturaţi mie”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...