G4Media.ro

Cea de-a doua tranşă de 21.600 doze de vaccin Moderna ajunge, sâmbătă,…

Cea de-a doua tranşă de 21.600 doze de vaccin Moderna ajunge, sâmbătă, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 ((CNCAV)  a anunțat că cea de-a doua tranşă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, ajunge sâmbătă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. 

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare”, se precizează în comuicatul de presă transmis de CNCAV.

Centrul Naţional de Stocare de la Cantacuzino este „complet autorizat şi avizat” de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, precizează sursa citată.

„Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în ‘lanţul rece’ (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, se menţionează în comunicat.

CNCAV reaminteşte că recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Se menţionează totodată că eficacitatea celor două vaccinuri disponibile în Uniunea Europeană este aproximativ aceeaşi.

„Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager”, precizează CNCAV, conform Agerpres.

Foto:  Transport vaccin Moderna în România / Sursa: ISU Arad

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” – de fapt un depozit.
  Se zvarcoleste în mormânt profesorul Cantacuzino când vede ca nu s-a mai produs acolo nimic de peste 10 ani.
  Nu e niciun eveniment importul vaccinurilor. Din contra, e o rușine națională pentru o tara sa nu fie capabila sa își asigure din producție interna necesarul de medicamente /materiale sanitare (vezi cazul măștilor, al seringilor).
  Singura parte bună a militarizarii institutului e ca se pare ca s-a evitat astfel întrarea terenului din proprietatea institutului în circuitul imobiliar. Dar sa fim vigilenți, oricând pot răsări niște office/residence pe locul unde cândva se făceau vaccinuri la standarde internaționale.

  • Votam USR sa îl înviem pe Cantacuzino

  • @daniel
   Alegeri vor mai fi de-abia în 2024. Ce facem pana atunci?

  • Nu exista tara in lume care sa-si asigure in totalitate necesarul de medicamente din productia interna. Nici macar SUA care au cea mai puternica industrie farma. Chiar celebrul Vaccin Pfizer este doar produs (in Belgia si Germania) de firma Americana tehnologia cheie fiin a unei firme din Germania

  • @T
   China nu importa vaccinuri anti covid. Nici rusia

  • De fapt, a fost militarizat special pentru a intra in circuitul militar dupa ce se va fi demonstrat cu salbe si onor că nu e util (dar ca s-a „încercat salvarea”).
   Vaccinuri s-ar mai fi putut produce, dar era nevoie de finantare, care nu a fost aprobată de sefii cu stele…

 2. Foarte bine ca au sosit si vaccinurile Moderna.
  Risipiti-le pe esentiali si speciali !

 3. Văd că avem ritm la vaccinare. Ne mai lipsește rima.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.