G4Media.ro

Ce spun liderii opoziției despre mitingul PSD. Orban: Dragnea avea pregătit în…

Ce spun liderii opoziției despre mitingul PSD. Orban: Dragnea avea pregătit în discurs să anunţe suspendarea preşedintelui, în cazul în care preşedintele nu o demite pe Kovesi

Pentru preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, mitingul organizat de PSD la Bucureşti a reprezentat „mult zgomot pentru nimic” și susține că ”Dragnea avea pregătit în discurs să anunţe suspendarea preşedintelui, în cazul în care preşedintele nu o demite pe Kovesi”, dar că ar fi renunțat să o facă. Liderul USR, Dan Barna, a scris dumincă pe Facebook că mitingul a fost „de la un capăt la altul despre Liviu Dragnea, Tăriceanu, Olguţa Vasilescu, Viorica Dăncilă şi ceilalţi acoliţi din vârful PSD-ALDE”. În fine, Traian Băsescu, președintele PMP, a reacționat la rândul său, tot pe Facebook: ”Dacă eu am creat ‘statul paralel’ pe care Dragnea vrea să-l distrugă sau să-l supună, este cert că tot Dragnea este cel care a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiilor statului paralel”

„Mult zgomot pentru nimic. Ziua de 9 iunie va rămâne în memoria românilor ca ziua în care Simona Halep a câştigat Roland Garros. Restul evenimentelor sunt secundare. Mi s-a părut că sunt într-o lume paralelă. Am văzut că am fost pomenit foarte des, lucru care m-a făcut sincer să fiu un pic nedumerit. Cred că au stat foarte mult în soare, iar acest lucru le-a afectat puţin limpezimea judecăţii celor care au avut discursuri. (…) În primul rând, e apanajul regimurilor totalitare ca partidele aflate la putere să facă miting. În nicio democraţie din lumea aceasta nu-mi aduc aminte un partid de guvernământ să facă miting să protesteze împotriva abuzurilor. Abuzul nu poate fi făcut decât de un deţinător de putere. (…) Ca atare, cele mai multe abuzuri la care sunt supuşi cetăţenii români sunt făcute de cei care au organizat mitingul de aseară. Sunt uşor masochişti, au protestat împotriva abuzurilor făcute de ei”, a declarat duminică Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a afirmat că la mitingul PSD s-au spus nişte „aberaţii inimaginabile”, deoarece membri şi lideri ai PSD au semnat protocoalele cu SRI, au avut „relaţii nepotrivite” cu oameni din servicii.

„Toate fantasmagoriile, în contrast profund cu realitatea, care au fost debitate de nişte indivizi disperaţi, cu ochii scoşi din orbite, care deţin puterea, arată că şi-au pierdut uzul raţiunii, că trăiesc într-o realitate paralelă, că au uitat care e misiunea lor de bază – să guverneze România şi să aducă prosperitate cetăţenilor şi, când-colo, ei se luptă cu un inamic invizibil, care, de fapt, e inexistent şi se luptă cu ei înşişi”, a spus Orban.

În opinia liderului PNL, prin organizarea mitingului, PSD a dorit să confişte simboluri – Piaţa Victoriei în care se protestează împotriva corupţiei, tricolorul României, sloganul ‘#Rezist!’ şi, în acelaşi timp, s-a dorit să se pună presiune pe Justiţie.

„Au vrut să îşi pună ştampila că le aparţine asupra Pieţei Victoriei şi nu e prima tentativă. (…) Al doilea, să îţi pui pe Guvern tricolorul României la o manifestaţie politică a unui partid politic mi se pare o încălcare flagrantă a legii şi a oricărei norme de bun-simţ. Tricolorul este al întregii naţiuni, nu este al unui partid politic. Dar, pe lângă asta, să mai pui şi ‘#Rezist!’, care este practic un soi de slogan, de mesaj-simbol al oamenilor fără putere, al cetăţenilor obişnuiţi, al cetăţenilor care s-au ridicat de bunăvoie la luptă împotriva abuzurilor comise de o putere anti-Justiţie, să ajungi să confişti un astfel de simbol arată o ticăloşie fără margini. Şi un tupeu şi un dispreţ faţă de aceşti cetăţeni liberi, demne de un partid comunist”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai susţinut că mitingul a fost gândit „cu siguranţă” pentru a pune presiune asupra judecătorilor care urmau să ia pe 8 iunie decizia în dosarul „DGASPC Teleorman” în care este judecat Dragnea.

„Acest miting e organizat după decizia CCR şi are rolul clar să îl intimideze pe preşedinte. De altfel, surse bine informate spun că Dragnea avea pregătit în discurs să anunţe suspendarea preşedintelui, în cazul în care preşedintele nu o demite pe Kovesi. Nu a mai făcut lucrul ăsta, dar oricum asta au în cap PSD-iştii”, a afirmat liderul PNL.

Potrivit acestuia, mitingul a avut şi rolul „de a intimida orice parlamentar care nu mai e cu Dragnea” şi vrea să voteze o moţiune de cenzură.

„Nu întâmplător numele meu a fost pronunţat alături de numele preşedintelui Iohannis destul de frecvent, în nişte contexte nu tocmai măgulitoare şi nu tocmai conforme cu realitatea. După părerea mea, au eşuat în acest miting”, a spus liderul liberal.

 • Dan Barna: Am văzut aseară exerciţiul de prosternare a activului naţional al PSD la picioarele lui Liviu Dragnea

Mitingul organizat sâmbătă de Partidul Social Democrat în Piaţa Victoriei din Capitală a fost „de la un capăt la altul despre Liviu Dragnea, Tăriceanu, Olguţa Vasilescu, Viorica Dăncilă şi ceilalţi acoliţi din vârful PSD-ALDE”, a scris Dan Barna, preşedinte al Uniunii Salvaţi România, pe Facebook.

„Am văzut aseară exerciţiul de prosternare a activului naţional al PSD la picioarele lui Liviu Dragnea. Tot mitingul, cu discursuri de un penibil greu de descris, a fost de la un capăt la altul despre Liviu Dragnea, Tăriceanu, Olguţa Vasilescu, Viorica Dăncilă şi ceilalţi acoliţi din vârful PSD-ALDE. Totul a fost despre EI, cei care au prăbuşit România, în doar un an şi jumătate de la alegeri, în cea mai mare criză socială de la mineriade”, a afirmat Barna.

În opinia sa, „România văzută de Dragnea este un rai infracţional de un cinism înfiorător”, iar „liderii PSD au pus semnul egalităţii între ei şi bieţii oameni aduşi la miting cu japca”.

„Da, s-a spus că şi ei, toţi, sunt infractori, că şi ei sunt ascultaţi de organele statului şi, mai ales, că dacă se ceartă cu un vecin sau un coleg de serviciu vor fi luaţi de DNA. O manipulare odioasă! Există oare minciuni mai groteşti decât acestea prin care infractorii condamnaţi încearcă să prostească întreaga societate că vina pentru furturile lor ne aparţine, de fapt, nouă tuturor oamenilor cinstiţi? Domnule Dragnea, România nu este o naţie de hoţi cum aţi încercat să ne convingeţi aseară şi poate de aceea chiar şi oamenii din piaţă, pe care îi consideraţi greşit ‘ai dumneavoastră’, v-au scandat: Justiţie nu Corupţie!„, a mai scris preşedintele USR.

Dan Barna a susţinut că a primit multe mesaje, „unele de revoltă, unele de deznădejde, unele de ruşine”, iar răspunsul ar fi ca din ce în ce mai mulţi oameni „cinstiţi şi competenţi” să se implice în politică.

„Pentru chestiunea cu ruşinea şi mândria de a fi român, ieri Simona ne-a spălat cinstea obrazului şi îi mulţumesc. Există deci speranţă, dar chiar trebuie să ne muiem singuri posmagii”, a adăugat liderul USR.

 • Traian Băsesc: Dragnea este cel care a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiilor ‘statului paralel’

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, spune că în varianta în care el ar fi cel care a creat „statul paralel”, aşa cum a afirmat liderul PSD, Liviu Dragnea, atunci şeful social-democraţilor este cel care s-a aflat în proximitatea şefilor instituţiilor pe care azi îi acuză. Băsescu susţine că, timp de 10 ani, în calitate de preşedinte al României, a avut ca obiectiv „consolidarea instituţiilor statului”.

„Este greu să găseşti un individ cu un caracter mai mizerabil decât Dragnea. La mitingul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, înfiera cu mânie proletară, în faţa a circa 100.000 de naivi aduşi ‘pe tabel de prezenţă’ din toată ţara, ‘statul paralel’. (…) Şi ce să vezi? În epocalul discurs, tixit de perfidie şi minciună, lui Dragnea îi dă prin cap să spună că Băsescu a creat ‘statul paralel’. În regulă, o să fiu oricând de acord că, timp de 10 ani, unul din obiectivele mele a fost consolidarea instituţiilor statului. Că uneori aceste instituţii au făcut abuzuri grave, pentru care procurori şi judecători trebuie să răspundă, iarăşi sunt de acord. Că trebuie modificate legi pentru ca abuzurile să nu mai fie posibile, este un alt lucru pe care îl susţin. Dar, dacă eu am creat ‘statul paralel’ pe care Dragnea vrea să-l distrugă sau să-l supună, este cert că tot Dragnea este cel care a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiilor ‘statului paralel’ pe care azi îi acuză”, a scris Băsescu, pe Facebook.

Potrivit liderului PMP, sintagma ‘stat paralel’ nu are nicio acoperire în realitate.

„Este vorba însă despre procurori, judecători, şefi ai unor instituţii de forţă, protocoale secrete, dosare penale selective etc., iar aici este vorba despre calitatea unor oameni care trebuie să răspundă în faţa legii pentru abuzurile lor şi nu despre instituţii, care, în continuare, trebuie consolidate şi nu distruse”, a conchis Băsescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la mitingul de sâmbătă din Piaţa Victoriei că, după Traian Băsescu, Klaus Iohannis „păstoreşte” sistemul „statului paralel”, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

 1. Dar parcă mesajul de „Rezist” a fost proiectat de către cei de la Rezist, nu de către pesediști.

 2. Dragnea e pe farash, e disperat si va trage economia si bugetul dupa el in mormant.

  Daca avem noroc, odata ce se asterne praful, PSD va fi disparut.

 3. Dacă ,doar daca aveti noroc

 4. Marcel poponel
  Iar il pupi pe Johannel ?
  Daca-ai fi istet nițel
  Te-ai cam lepăda de el!
  Dar esti prost facut grămada
  In cap ai numai borhot
  Si vreau lumea ca sa vada
  Cum ma lingi pe curul tot!

  • Te dă râgâitul după ce ți-ai mâncat propriul căcat … !!! Nu te autoleziona prin deziluzie. Laura #rezistă iar tu te îneci încet dar sigur în propria vomă anală.

 5. Ludovic Sica Orban, Dan Barna, Traian Basescu si Dacian Ciolos sa lase orgoliile si sa se uneasca in fruntea miscarii #Rezist!
  Doar asa putem sa salvam Rosia Montana.

  • Mda, ar fi o solutie, adica fiecare sa lase de la el . Cu Base pus in priza psd se duce la vale urgent.

 6. Mai Ionic
  Cacatetel mic
  Este drept
  Ca puti un pic
  Dar nu numai
  A rahat
  Tu puti
  Chiar si a pisat!

  • Din astfel de oameni este construit partidul hotilor.

  • Și-ai mai tras o râgâitură
   Luând căcat peste măsură
   Ș-ai murdărit și tastatura
   Ca’așa face toa scursura .

  • Dupa ce ai scris iti dau: 2 ani si jumatate, varsta aparatului tau cerebral, dar probabil ai vreo 50, dar retardul este foarte pruntat. Te sfatuiesc sa mergi la medic.

 7. Ionic Ionic
  Ma mai lingi tu sub buric?
  Linge,linge mai cu spor
  Linge-ma si pe cosor !
  Pana anul viitor!