G4Media.ro

Ce program au candidaţii la şefia marilor parchete / Scutea (PG) vrea…

Ce program au candidaţii la şefia marilor parchete / Scutea (PG) vrea să reducă numărul achitărilor şi dosarelor vechi / Hosu (DIICOT) vrea să combată marea evaziune / Bologa (DNA): serviciile nu mai livrează informaţii

Candidatul pentru şefia Parchetului General, procuroarea Gabriela Scutea, îşi propune să combată evaziunea fiscală şi spălarea de bani, să reducă numărul dosarelor mai vechi de 5 ani şi numărul achitărilor definitive, mai ales la DNA, potrivit proiectului de management al acesteia publicat de CSM.

Astfel, chiar din primul an de mandat, Scutea vrea să reducă cu 20 la sută numărul dosarelor mai vechi de 5 ani. Ea a observat că parchetele din zona Curţilor de Apel Ploieşti şi Iaşi stau prost în statistici, sub media pe ţară de 301 inculpaţi trimişi în judecată anual raportat la suta de mii de locuitori. Scutea îşi propune să crească cu 20 la sută numărul inculpaţilor din aceste zone ale ţării în primii 2 ani de mandat.

Candidatul pentru şefia DIICOT, Giorgiana Hosu, vrea modificări legislative astfel încât DIICOT să se ocupe de marea evaziune fiscală, peste 20 de milioane de lei, dacă nu este asociată cu constituirea unui grup infracţional organizat. Hosu vrea şi redefinirea infracţiunii de grup infracţional în sensul combaterii infracţiunilor grave. Ea mai propune actualizarea la 6 luni a listei cu noile substanţe psihoactive ilegale intrate în România. Hosu vrea ca DIICOT să  ceară expulzarea indezirabililor de pe teritoriul ţării, nu parchetele curţilor de apel. Vezi proiectul ei aici.

Propunerea ministrul Justiţiei pentru şefia DNA, procurorul Crin Bologa, vrea „redobândirea prestigiului şi credibilităţii instituţiei, în primul rând, prin soluţionarea unor cauze importante, luarea măsurilor asigurătorii, recuperarea prejudiciilor, disciplină, profesionalism”, potrivit proiectului lui de management.

Procurorul Bologa a constatat că a scăzut numărul sesizărilor din partea cetăţenilor şi a instituţiilor statului, printre care şi serviciile secrete. Dacă în 2015 erau 3305 de sesizări, în 2018 au fost doar 1515.

FOTO: Fragment din proiectul de management al procurorului Crin Bologa

 

Foto sus: Crin Bologa – Glasul Sălajului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Statul roman a luat de la cetateni aproape o jumatate de miliard de euro si i-a dat fratilor micula.

    Nu e cercetat nimeni ? Cum s-a ajuns aici ?