G4Media.ro

Ce mai aruncă bucureștenii în canalizare: Capete de porc sau chiar porcul…

sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu

Ce mai aruncă bucureștenii în canalizare: Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, mii de tone de şerveţele umede, scutece, jucării, frigidere, televizoare sau covoare, anunță Garda de Mediu/ Cantitate uriașă de deșeuri la stația de epurare de la Glina

Garda de Mediu afirmă că staţia de epurare a apelor uzate de la Glina se confruntă cu o ”cantitate uriaşă” de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare, deşi nu ar trebui: mii de tone de şerveţele umede, scutece, jucării, echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. ”Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă. Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată”, arată reprezentanţii instituţiei.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru, a făcut o vizită de lucru la staţia de epurare a apelor uzate Glina, un obiectiv extrem de important pentru protecţia mediului, şi a discutat cu reprezentanţii societăţii Apa Nova, cea care administrează staţia de epurare.

”Din aceste discuţii a reieşit ca una dintre marile probleme cu care se confruntă staţia este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare şi care nu ar trebui niciodată să ajungă acolo. De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece (făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează) până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă. Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată. Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiţionat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Aceştia au arătat că ”preţul” acestor gesturi este reprezentat de ”avarii, disconfort şi poluarea mediului”.

De aceea, Aurelian Păduraru a făcut un apel atât către cetăţenii care locuiesc în Bucureşti şi zonele limitrofe Capitalei să dea dovadă de responsabilitate atunci când folosesc canalizările şi să aibă un pic grijă de această staţie de epurare, şi aşa subdimensionată.

”Atunci când deşeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute, iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări. Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coşului de gunoi şi nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre”, a afirmat Păduraru.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Să fie exclus sectorul 5 din București și problema cu canalizarea se rezolvă de la sine 😁

 2. Asa-i la Bucale!

 3. Am elucidat misterul provenienteo mirosului de rahat din bucale.

 4. Neam de straițã 🤮🤮🤮

 5. Daca vrei sa afli unde s-au adunat cei mai nespalati romani, fa o vizita la Bucuresti. Nu recomand 0/5!

 6. 😂😂😂 mi-a placut tare aia cu Stephen Hawking la intrare

 7. De cand se ocupa bucurestenii de pescuit si agricultura, poate ne luminati si pe noi, domnii de la garda?

 8. Europeni geografic, dar cu apucaturi de indieni

 9. Statia de Epurare a Apei de la Glina , inseamna Purificarea Apei , devenind Apa Potabila , Apa , pe care o bea Oamenii din Bucuresti . Iar altii Polueaza Apa , pe care trebuie sa o bea Bucurestenii .

  • Devenind apa care se intoarce in natura, ca de aia s-a dus Garda de Mediu sa verifice.

 10. România bine educată!

 11. Neplăcut e că toate alea au ruinat investiții serioase făcute la SC APAPROD SA dar d-lui Laurențiu Nistor, președintele CJ HUNEDOARA,nu pare să-i pese deoarece nu a vizitat-o niciodată și nici nu sunt speranțe să o facă vreodată.