G4Media.ro

Ce este „tranq”, drogul obținut din tranchilizant pentru animale: 70 de mii…

Sursa Foto: Pexels.com

Ce este „tranq”, drogul obținut din tranchilizant pentru animale: 70 de mii de persoane mor în fiecare an de la ”drogul zombie”, care putrezește pielea

Un nou drog provoacă scene de groază pe străzile orașelor americane, acolo unde o persoană moare din cauza unei supradoze la fiecare cinci minute. Tranchilizantul pentru animale, numit xilazină, a pătruns pe piața drogurilor care se vând la colțul străzii, creând și mai multă dependență, uimind autoritățile și provocând răni atât de severe încât uneori necesită amputarea, scrie The New York Times, citată de Digi24.ro

Peste 70.000 de persoane mor deja în fiecare an din cauza opioidului fentanil. Drogul este amestecat acum cu ceva încă și mai letal care le putrezește pielea consumatorilor, relatează Sky News. Pe străzile din Philadelphia, punctul zero al crizei opioidelor din America, un nou drog ilegal îi uluiește pe doctori.

Oficialii din sistemul de sănătate sunt alarmați de răspândirea drogului și sunt îngrijorați de rănile oribile pe care le provoacă în corpul celor care îl folosesc. „Drogul tranq”, căruia i se mai spune și „drogul zombie”, reprezintă un amestec de fentanil, opioidul care i-a decimat pe tinerii americani, și un sedativ pentru cai și vaci, numit xilazină. Se vinde pe străzi în schimbul a câțiva dolari pentru o punguță.

Traficanții de droguri știu că dacă amestecă xilazina cu fentanilul drogul rezultat devine mai potent. Drogul zombie provoacă răni care pot necesita amputarea membrelor În afară de starea de semiconștiență pe care o induce drogul, acesta mai provoacă și putrezirea pielii. Răni deschise apar într-o crustă solzoasă de țesut mort, numită escară, iar dacă sunt lăsate netratate pot duce la amputarea membrelor afectate.

Când oamenii își revin din stupoarea provocată de consumul drogului, aceștia își doresc imediat să revină la acea stare, relatează NYT. Din cauză că xilazina este un sedativ și nu un opioid, tratamentele obișnuite folosite în cazurile de supradoză cu opioide nu funcționează. Folosirea de „tranq” în Philadelphia a crescut în ultimii ani.

Departamentul de sănătate publică a găsit de curând xilazină în toate eșantioanele de droguri testate. „Am găuri în picioare și tălpi” „Trebuie să fiu arestat sau trimis la reabilitare departe de locul ăsta”, a povestit Zach, un veteran de război care a luptat în Irak și care a devenit din nou dependent de droguri în timpul pandemiei. Zach a descris cum este să trăiești în cartierul Kensington din Philadelphia, care se află în centrul crizei drogurilor: „Locul ăsta cosumă tot ceea ce este bun. Toată bucuria pe care o aveai în inimă. Te vei schimba pentru că locul ăsta te forțează să te schimbi”.

Citește integral pe Digi24.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Stati asa, sigur nu se intampla in Rusia astea? N-are cum in SUA, in SUA e tot binele din lume

    • In Rusia ii zice Krokodil si e prezent de peste 10 ani. Dar da… Rusia s.u,g.e. orice ai zice tu!

  2. Lăsaţi drogurile, că nu sunt bune.

    O halucinaţie e o halucinaţie, nicidecum Realitatea Adevărată pe care credeţi că, unii, au ascuns-o de voi. Altu-i „şpilul”!

  3. Hai cu canabis și marijuana mai întâi