G4Media.ro

Ce a făcut statul cu taxa de 2% luată companiilor din energie…

Ce a făcut statul cu taxa de 2% luată companiilor din energie prin celebra OUG 114

Companiile din energie au fost nevoite să plătească, prin celebra OUG 114 anunțată în 2018, o taxă de 2% din cifra de afaceri care, laolaltă cu alte măsuri promovate la acea vreme, le-a cauzat acestora pierderi însemnate. Banii din taxa anunțată atunci de Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici erau meniți să ajute consumatorul vulnerabil din România. Doi ani și puțin mai târziu, o mare parte din bani e încă în vistieria statului, iar consumatorul vulnerabil încă nu este definit.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei afirma, în 2019, că instituția a încasat peste 600 milioane lei până la acel moment din suprataxa de 2% impusă companiilor din energie, supranumită și „taxa pe lăcomie”. Aceste venituri erau aferente anului 2019. „ANRE are în cont, până în momentul de față, 606 milioane de lei din contribuția de 2%. Aceste sume vor fi utilizate, potrivit legii, pentru organizarea și funcționarea ANRE. Banii nu pot fi folosiți în alte scopuri”, a declarat, la finalul anului 2019, președintele instituției, Dumitru Chiriță.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ce să facă cu banii? Îi vor băga în bugetari. sau în speciali, aia vor face!

  2. ANRE a adunat bani pentru interesele proprii nu pentru modernizarea sistemului energetic. Apoi acrediteaza firmr dr instalatii si verificari gaze, energie electrica cu manageri care nu su nicio pregatire pe domeniu. In Germania nu poti avea o asemenea firma daca nu ai cel putin doi ani de cursuri pe domeniu. Deci si aici se arata coruptia dar nu o vede nimeni.

  3. Da’ cu taxa auto ce au facut?
    Niste smekeri au castigat niste bani investiti initial la ANAF cu 500% dobanda inapoi in cativa ani
    Doar aia cu taxa RadioTv au castigat la greu de la fr aieri

  4. ce supra taxa ma ? 2% ? :))))

  5. Dupa lecturarea comentariilor iti dai seama ca romanii nu sunt vulnerabili.