G4Media.ro

CCR va dezbate pe 12 februarie sesizările lui Ciolacu și Meleșcanu privind…

CCR va dezbate pe 12 februarie sesizările lui Ciolacu și Meleșcanu privind adoptarea bugetului prin angajarea răspunderii Guvernului

Curtea Constituțională va dezbate pe 12 februarie sesizările președinților Parlamentului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, împotriva adoptării bugetului de stat și al asigurărilor sociale prin angajarea răspunderii guvernului, au anunțat oficiali ai Curții.

Ciolacu și Meleșcanu au reclamat, pe 23 decembrie, în ziua în care premierul Orban și-a angajat răspunderea pe cele două acte normativ, un conflict constituțional între Parrlament și Guvern, susținând că bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale nu pot fi adoptate fără dezbatere parlamentară.

Liderul PSD declarase anterior sesizării CCR că este fără precedent în Europa ca un buget să fie adoptat fără dezbatere parlamentară, menționând că de la Ceaușescu nu și-a permis nimeni în România așa ceva.

„Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (…). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică”, a spus Ciolacu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Încă o ocazie pentru CCR să arate ce slugi PSDist/bolşevice sunt şi să ne reamintească blocajul României într-o permanentă stagnare, fiind jefuită constant de banii de investiţii.

  2. Au sesizat CCR-ul inainte ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe bugete….

  3. In unanimitate Plenul Congresului CCR a aprobat cererea tovarăsilor Melescanu si Ciolacu.

  4. dezbaterea in sanul altei familii de jmecheri !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.