G4Media.ro

CCR dezbate proiectul de lege privind cumpărarea și vânzarea de terenuri agricole,…

CCR dezbate proiectul de lege privind cumpărarea și vânzarea de terenuri agricole, la sesizarea PNL și USR

Curtea Constituţională a României dezbate marţi sesizarea PNL şi USR pe proiectul de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole, transmite Agerpres.

Sesizarea se referă la actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii 268/2011 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţia agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

„Poziţia PNL este că această lege este (…) cu dedicaţie specială pentru baronii PSD, marii latifundiari din zona de Sud a României”, declara la începutul lunii iunie liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

El a adăugat că legea restrânge dreptul de proprietate, iar terenurile respective sunt „vândute la bani de nimic doar lor”.

Roman susţine că PSD dă dovadă de populism atunci când spune „nu ne vindem ţara”, dar promovează un proiect de lege prin care interzice vânzarea participaţiunilor statului la societăţile comerciale şi la companiile naţionale unde statul este acţionar.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Piață terenurilor trebuie sa fie liberă, oricine vrea să cumpere să fie lăsat indiferent de naționalitate, terenul nu este o fabrică sa o cumperi să o închizi să dai oamenii afara sa vinzi totul la fier vechi iar pe locul respectiv să apăra supernarket sau mall. Terenurile vor rămâne aicibpe vecie iar când vin cumpărători străini creste prețul semnificativ, străinii vin cu capital investesc ei dezvoltă zonele rurale.

  • e o lege cu dedicaţie pentru baronul PSD de Olt, legile în România sunt contra-cost fiindcă românii nu au conştiinţă, popor de ticăloşi mercenari

  • Orice nationalitate? serios? te-ai gandit mult?
   Ia verifica de ce nu se pot cumpara nici acum proprietati in Danemarca, Ungaria, Polonia, Malta daca nu detii cetatenia tarii respective sau rezidenta + permis special de la autoritati:
   https://tranio.com/articles/european_limitations_on_foreign_property_purchases/
   La fel, multe tari UE restrictioneaza cumpararea de proprietati strict catre cetatenii UE/ Spatiul Economic European.
   Poate mai tii minte boom-ul imobiliarelor din Spania datorat cumpararii masive de rezidente de catre straini!
   Exista o ratiune in toate si nu trebuie privit intr-o perspectiva ingusta de 1-5 ani.

 2. Felicit PNL pentru aceasta initiativa. In Romania a aparut o mosierime postcomunista care s-a imbogatit cu ajutorul mafiei politice care a confectionat legi ticaloase, institutii ticaloase, menite sa-i impinga pe mostenitorii mai mari sau mai marunti sa se lase pagubasi si sa le dea pe nimic pamantul acestor rechini agricoli.
  Nu s-au saturat, procesul continua. cu sprijinul PSD, sediul ce;or mai multi rechini agricoli.. Cadastrul gratuit cu care s-au laudat pesedistii, a fost utilizat in acest scop. Procedeele complicate si costisitoare pentru cei marunti, care vor sa-si apere proprietatile sunt gandite in folosul acestor maroni latifundiari.
  Succes PNL, e greu, dar mafia trebuie desfiintata!

 3. Cu legea impozitării specialelor cum rămâne? A fost amânată dezbaterea până la calendele grecești? Bine, oricum va pica la controlul de constituționalitate, asta este cât de clar se poate, dar măcar vrem să ne fie curmată așteptarea. În cazul de față, legea va fi declarată neconstituțională, 99,999% va fi așa. Este o tâmpenie de lege făcută de tâmpiții din pizdeu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.