G4Media.ro

Cazuri de infectare cu coronavirus, raportate în cel puțin 41 de școli…

Cazuri de infectare cu coronavirus, raportate în cel puțin 41 de școli din Berlin, la două săptămâni de la reluarea cursurilor

Cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost raportate în cel puţin 41 de şcoli din Berlin, la nici două săptămâni după ce cele 825 de unităţi de învăţpmânt din capitala Germaniei au fost redeschise, relatează The Guardian, citată de News.ro

Anunţul făcut de autorităţile de învăţământ din oraşul Berlin conform cărora sute de elevi şi profesori au trebuit să intre în carantină arată încă o dată cât de puţin se ştie despre riscul de infecţie în mediul şcolar, în ciuda insistenţei guvernelor şi a experţilor, inclusiv în Marea Britanie, de a redeschide şcolile, cu respectarea unor măsuri de siguranţă, scrie The Guardian.

Conform rapoartelor de la Berlin, toate grupele de vârstă au fost afectate, inclusiv în şcolile elementare, liceele şi şcolile profesionale.

Berlinul a fost unul dintre primele locuri din Germania care şi-a redeschis şcolile după vacanţa de vară. Copiii sunt obligaţi să poarte măşti pe holuri, în timpul pauzelor şi când intră în clasă, dar le pot scoate odată ce stau la locurile lor şi încep orele. Unii critici spun că măsurile de la Berlin sunt prea relaxate şi atât elevii cât şi profesorii ar trebui să poarte mască în timpul lecţiilor.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dati un mail cu stirea asta si doamnei abramburica v.2.0, poate mai misca ceva in astea 20 de zile ramase pana incepe scoala. Daca nu sunt bani de masti si materiale pentru igiena, sa gaseasca macar fonduri pentru niste lesie de sapun de tara sa aiba copiii cu ce sa-si curete manutele si fetzele. In loc sa faca ceva concret, fizic, ai nostri emit ordine si norme pentru transferul responsabilitatii in sarcina parintilor. Important nu e sa limitam eventualele dezastre ci sa avem pe cine da vina.

    • Stiri de rahat!!!!!!!!! Covid-19.Corona.Sars cov2!!!! Nu vati saturat ca eu da!!!!!! Nu se mai intimpla nimic interesant in lumea asta in afara de boala asta!!!! Sa va fie rusine!!!!!!!!

  2. Vedeti de treaba , nu mai particip la jocuri. Sunt obosit.

  3. bine, daca lumea doreste amanarea scolilor asa sa faca.
    dar fara salarii pentru niciun angajat din invatamant. de la fportar pana la rectori de universitati si ministru. 0 salariu, 0 vechime pe perioada cat doresc ei sa se incuie in casa.

    • Esti mirific, mirobolant, mesmerizant si sinestezic! Ce margea neuronala ai putut sa scoti! Mai ai idei? Sau asta a fost singura pe anul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.