G4Media.ro

Cazul tinerei gravide care a murit la Maternitatea Botoșani: Starea septică generală…

Sursa foto: Pixabay

Cazul tinerei gravide care a murit la Maternitatea Botoșani: Starea septică generală și decesul Alexandrei Ivanov au fost provocate de „procesele de putrefacție intrauterină”. Fătul era mort de 2 – 4 zile (ReporterIS)

Un specialist citat de ReporterIS a concluzionat, pe baza necropsiei, că „starea septică generală și decesul” Alexandrei Ivanov – tânăra de 25 de ani din Botoșani însărcinată în trei luni, care a murit pe patul de spital după 8 ore de chinuri groaznice – au fost provocate de „procesele de putrefacție intrauterină”. Sarcina era oprită în evoluție, iar fătul era mort de 2-4 zile.

„Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială (…) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei”, a spus specialistul.

În plus, corespondența Poliție – Spital a scos la iveală că Alexandrei Ivanov nu i s-au făcut analizele bacteriologice. Laborantele spun că nu au primit probele, asistentele că „nu s-a reușit recoltarea până la deces”, iar medicul de gardă se apără spunând că ar fi dat indicație.

„Categoric putea fi salvată”, este concluzia clară a unui reputat medic ieșean care lucrează într-o Unitate de Primiri Urgențe, mai scrie ReporterIS.

Citește integral pe Reporteris.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...