G4Media.ro

Cazul Sorina: Pentru a patra oară, procesul prin care procurorul general vrea…

Cazul Sorina: Pentru a patra oară, procesul prin care procurorul general vrea ca fetiţa din Baia de Aramă să nu părăsească ţara se plimbă între instanţe. Tribunalul Olt pasează cererea Judecătoriei Slatina

La o săptămână după ce procesul a ajuns la Tribunalul Olt, solicitarea procurorului general interimar, Bogdan Licu, prin care acesta a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, se mută din nou. Judecătorii au constatat că nici ei nu sunt competenţi să se pronunţe. Cererea procurorului general interimar a fost iniţial depusă la Tribunalul Mehedinţi, de unde s-a mutat la Judecătoria Drobeta Turnu Severin şi ulterior la Tribunalul Olt. De fiecare dată, motivul a fost lipsa de competenţa a instanţei.

Procurorul general interimar a cerut instanței, pe 24 iunie, emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să se interzică părăsirea teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

De asemenea, Licu a solicitat Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei judecătorești prin care minora a fost încredințată cuplului de români stabilit în SUA. Procesul va avea loc pe 11 iulie.

Parchetul General arată, în motivele pentru care cere revizuirea sentinței de adopție a Sorinei Lucan, că ”interesul superior al minorei implică, în primul rând, stabilitate” și că ”mediul în care minora a crescut şi s-a dezvoltat timp de aproape 7 ani, începând cu vârsta de 1 an şi 2 luni, creează certitudinea că aceasta vede în familia Şărămăt familia sa naturală”.

În cererea de revizuire obținută de G4Media.ro, Parchetul general notează că familia Șărămăt a preluat în plasament în 2012 doi copii minori, însă a putut adopta doar unul. Cele două fetițe, subliniază Parchetul, ”au fost botezate în aceeaşi zi, au mers împreună la grădiniţă şi, în prezent, la şcoală, dorm împreună în aceeaşi cameră şi în acelaşi pat, poartă aceleaşi haine, au aceleaşi jucării, au fost plecate împreună în vacanţe şi nu au fost niciodată despărţite, între acestea creându-se o legătură fraternă”.

Foto: Bogdan Licu (Inquam Photos/ George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Tot Craiova pecetluieste soarta Sorinei.

  2. Din cele citite in presa s-ar părea ca asistentul maternal, Care nici măcar nu mai are dreptul sa se numească astfel, aștepta sa primească bani de la familia adoptatoare. Atunci când au înțeles ca nu vor Obține nimic au început sa o Pregătească pe fetița sa nu accepte adoptia. O poveste adevarata despre perversitate, manipulare, răutate.

  3. Presiunea si amenintarile exercitate de „Plutonul SS” al borfasilor incep sa-si arate efectele, din ce in ce mai contondente.
    Chiar daca decizia e una cat se poate de simpla si banala, procurorii si judecatorii se tem sa intre in colimatorul SS si incearca sa evite orice responsabilitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.